Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
A rend szolgálatában
A rendőr nyugdíjasok minden évben megemlékeznek halott bajtársaikról. Fotó: ST-archívum

Kultúra, sport, egészség – Civil szervezetek Sopronért

A rend szolgálatában

| Köves Andrea | Városi hírek

Rászorulók segítése, élményprogramok szervezése, hagyományőrzés – csak pár azok közül a fontos feladatok közül, amelyeket a civilek ellátnak. Sorozatunkban a soproni szervezeteket mutatjuk be.

A hagyományok őrzése és a közösségépítés a legfőbb célkitűzése a 2004-ben a néhai Kucsara György rendőr alezredes vezetésével alakult Soproni Rendőr Nyugdíjasok Baráti Egyesületének.

– Egyesületünket jelenleg 59-en alkotjuk, 53 „rendes” és 6 tiszteletbeli tag – mesélte Mészáros Mária szolgálati járadékos rendőr alezredes, az egyesület elnöke. – Fontos számunkra, hogy fenntartsuk tagjainak korábbi munkahelyéhez, azaz a Belügyminisztériumhoz vagy a rendőrséghez fűződő kapcsolatát. A Soproni Rendőrkapitányságnak segítünk a rendőri hagyományok megőrzésében, felelevenítésében. Figyelemmel kísérjük a tagok szociális, egészségügyi helyzetét, képviseljük érdekeiket, segítünk problémáik megoldásában, élménydús programokat szervezünk. Az idős, egyedülálló, kórházban fekvő tagokat látogatjuk, segítjük az elhunyt tagok temetésével kapcsolatos kegyeleti feladatok ellátását. Kiemelt szakmai programunk, hogy minden évben részt veszünk öt–nyolc tagunkkal az iskolakezdési forgalomirányítási akcióban.

Az egyesület állandó programokkal is várja a tagokat: nőnapi ünnepséget, koszorúzásokat is tartanak, de rendszeresen szervez kirándulásokat is. Több egyesülettel és szervezettel együttműködik, hogy még hatékonyabban tudja célkitűzéseit megvalósítani.

A Soproni Rendőr Nyugdíjasok Baráti Egyesülete a napokban tartotta az elmúlt esztendőt értékelő közgyűlését, a találkozó jó hangulatú baráti beszélgetéssel zárult.


Kapcsolódó cikkek