Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
A soproniak nem felejtenek
– Az egyik legfontosabb feladat a családok és a gyermekek támogatása – hangsúlyozta Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője. Fotó: Filep István

Barcza Attila: Magyarországnak előre kell mennie, nem hátra!

A soproniak nem felejtenek

| Munkatársunktól | Városi hírek

– A magyar kormány a baloldallal ellentétben a gazdaság újraindításával, nem pedig megszorításokkal kezeli a válságot – jelentette ki sajtótájékoztatóján Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője.

– Magyarországnak nem hátra, hanem előre kell mennie – mondotta Barcza Attila. – Ennek érdekében négy fontos területen is előreléptünk. A világjárvány ellenére Magyarországon továbbra is az egyik leggyorsabban növekvő gazdasága az Európai Unióban, ami a kormány gazdaságpolitikáját igazolja. A gazdasági teljesítmény mögött komoly munka van, így magától értetődő, hogy mindenkinek részesülnie kell a sikerből. Ezért a magyar kormány tavaly áprilisban döntött úgy, hogy a családokat és a gazdaságot segítő mentőcsomag mellett az időseket is támogatja. A 80 ezer forintos nyugdíjprémium után most újabb jó hírünk van az időseknek, ugyanis visszaépítjük a baloldal által elvett 13. havi nyugdíjat, melynek teljes összegét jövő februárban biztosítja a kormány. Januártól 200 ezer forintra nő a minimálbér és 260 ezer forintra a garantált bérminimum. A minimálbér így magasabb lesz a Gyurcsány-féle baloldal által fizetett 2010-es átlagbérnél. A képviselő szerint fontos lépés ez a kormány részéről, mert ennek hatására mindenkinek tovább emelkedhet a bére.

Az egyik legfontosabb feladat a családok és a gyermekek támogatása. Ennek érdekében a kormány visszafizeti a gyermeket nevelő családoknak az idén befizetett szjá-t. Ez csaknem 2 millió szülőt érint, és több mint 600 milliárd forintos támogatást jelent.

– A baloldallal ellentétben mi nem terheket teszünk a családok vállára, hanem támogatásokkal segítjük a boldogulásukat – hangsúlyozta Barcza Attila.

Az idősek és a gyermeket nevelő családok mellett a kormány a fiatalokat is célzottan segíti. A gazdasági növekedés lehetővé teszi, hogy jövő januártól nem kell személyi jövedelemadót fizetniük a 25 év alattiaknak, ezzel havi több tízezer forinttal emelkedik a keresetük. Sopron és térsége országgyűlési képviselője hozzátette, hogy mi, soproniak is jól emlékszünk arra, mit üzent a fiataloknak Gyurcsány Ferenc, amikor kormányon volt. Szó szerint azt mondta a baloldal vezetője: „El lehet menni Magyarországról! Itt lehet bennünket hagyni!”.

A képviselő szerint nem véletlen, hogy a soproniak nemet mondtak Gyurcsány Ferencre. A felsorolt intézkedések is mutatják – mondotta –, hogy ezúttal sem hátra, hanem előre kell vinni Magyarországot. Nem hagyhatjuk, hogy a múlt emberei ragadják meg ismét a hatalmat.

Kapcsolódó cikkek