Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
A táncos
Fajkusz Benedek Lukács nemcsak néptánc, hanem Szép magyar beszéd versenyen is eredményesen szerepelt. Fotó: Filep István

A díjazottat tavaly decemberben köszöntötték a városházán

A táncos

| Városi hírek

Hagyományosan a hűség napi ünnepségsorozathoz kapcsolódóan adják át Sopron legrangosabb elismeréseit. 2023-ban a Sopron Ifjú Tehetsége díjat pedig Fajkusz Benedek Lukács kapta.

Inspiráló ifjú tehetség

Fajkusz Benedek Lukács diákként meghatározó és megkerülhetetlen szereplőjévé vált a Petőfi-iskola, majd a Széchenyi-gimnázium kulturális és közösségi életének. A színészi, néptáncosi és zenészi tehetsége, a kifogyhatatlan alkotókedve, a folyamatos összművészeti útkeresése, a kimagasló szervezőkészsége, a lényéből fakadó természetessége és kedvessége inspirálólag hatott a kortársaira és a pedagógusközösségre is. A 2022-es Helikon ünnepségen arany minősítést szerzett a könnyűzenei, a néptánc szóló és kamara kategóriában is. 2022 és 2023-ban „Figurás táncos díjat” kapott a soproni országos szóló néptáncversenyen. A Szép magyar beszéd verseny megyei díjazottja. 2022 és 2023-ban elnyerte gimnáziumában a Kultúra képviselésért díjat. 

Tekintse meg kvízünket!

Kapcsolódó cikkek