Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
A természet ölelésében
A Muck Endre turistaházban nyolc szoba, vizesblokkok és egy multimédiás közös helyiség is található. Fotó: Pluzsik Tamás

A Muck Endre turistaházba táborozókat, kirándulókat is várnak

A természet ölelésében

| Pluzsik Tamás | Városi hírek

– Fontos megmutatni a következő generációnak, hogy érdemes a természetet járni, mert így teljesebb életet lehet élni – mondta a Muck Endre turistaház átadásán Révész Máriusz. Az új épületben 40 embert tudnak elszállásolni.

A Téry Ödön Nemzeti Turistaház-fejlesztési program részeként készült el a Muck Endre turistaház. Az épületet múlt szerdán adták át. Az eseményen Révész Máriusz elmondta: az elmúlt években a turistaházak nagy fejlődésen mentek keresztül, színvonaluk sok esetben meghaladja az osztrák turistaházakét. A Miniszterelnökség aktív Magyarországért felelős államtitkára szerint fontos megmutatni a következő generációnak, hogy érdemes a természetet járni, mert így teljesebb életet lehet élni. Ha ez sikerül, akkor a következő generáció egészségesebb, boldogabb lesz, és jobban óvja a természetet.

A Muck Endre turistaházban 40 embert tudnak elszállásolni. – A gyönyörű környezetben lévő, összkomfortos turistaház nemcsak alkalmi, bakancsos túrázók szálláshelyéül szolgálhat, de reményeink és az előzetes foglalások szerint bentlakásos erdei táboroknak, osztálykirándulásoknak és egyetemi évfolyam-találkozóknak is otthont adhat – mondta Sándor Gyula, a Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. vezérigazgatója.


A teljes kivitelezés, a tereprendezés és az épület igényes berendezése 250 millió forintba került, melyből pályázat útján 220 milliót a Téry Ödön Nemzeti Turistaház-fejlesztési programon keresztül a magyar kormány finanszírozott, a maradék 30 milliót pedig a TAEG Zrt. saját forrásból biztosította.

Csányi Sándor, a Soproni Egyetemért Alapítvány kuratóriumának elnöke köszöntőjében kiemelte, hogy a megújult turistaház Magyarország egyik legszebb vidékén van, és Sopron iránt turisztikailag nagy az érdeklődés.

– Az M85-ös autóúttal könnyen megközelíthetővé vált a város és térsége, ahol az elmúlt öt évben számos turisztikai fejlesztés is lezárult – tette hozzá Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője.

Az épületben 8 szoba, vizesblokkok és egy multimédiás közös helyiség is található. Egész évben fogad látogatókat. További részletek: 

taegrt.hu/muck-turistahaz

A Téry Ödön Nemzeti Turistaház-fejlesztési program részeként mintegy 120 turistaház újult meg az országban az elmúlt években. Téry Ödön (1856–1917) orvos, a magyar turistamozgalom egyik megalapítója volt.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek