Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Alagút: áttörés januárban

Az északi járatban már túljutottak a keményebb kőzetrétegeken

Alagút: áttörés januárban

| Városi hírek

A tervek szerint decemberben kezdik a bécsi-dombi alagút déli járatának betonozását, január végén pedig az északi járat lyukasztása is megtörténhet.

– Folyamatosan dolgozik 60 szakember az M85-ös autóút alagútjánál, az időjárási körülmények nem befolyásolják a munkavégzést – tájékoztatta lapunkat a kivitelező SDD Konzorcium. Mint arról lapunkban is beszámoltunk (Ez történt nyáron Sopronban, Soproni Téma, 2022. augusztus 24.), először az alagút déli járatát törték át július elsején – több mint másfél év fúrás előzte meg az eseményt.


A Bécsi-domb alatt átvezető alagút mindkét járata 780 méter hosszú lesz, a déliben jelenleg a belső építést készítik elő, a tervek szerint ebben a hónapban megkezdődhet a szigetelés. A munkálatokhoz szükséges vasszerelő kocsit is összeállították, a betonozás december első hetében kezdődhet.


Közben folyamatosan alakítják ki (bányászati módszerekkel) az északi járatot is a szakemberek. Két irányból haladnak, így körülbelül még 160 méternyi szakasz van hátra. A keményebb kőzetrétegeken már túljutottak, a lyukasztás előreláthatólag január végén következik. 


Kapcsolódó cikkek