Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Aquarázs Rekreációs Sportegyesület
Az Aquarázs egyesületben 3 éves kortól oktatják a gyerekeket.

Civil szervezetek Sopronért

Aquarázs Rekreációs Sportegyesület

| Köves Andrea | Városi hírek

Rászorulók segítése, élményprogramok szervezése, hagyományőrzés – csak pár azok közül a fontos feladatok közül, amelyeket a civilek ellátnak. Sorozatunkban a soproni szervezeteket mutatjuk be.

Az Aquarázs Rekreációs Sportegyesület 1995-ben alakult azzal a céllal, hogy a Sopronban és a város vonzáskörzetében élő légző- és mozgásszervi beteg, illetve egészséges gyermekek számára megteremtse a rendszeres mozgás lehetőségét.

– Programunk fő pillére a heti két alkalommal megtartott úszófoglalkozás – mondta dr. Simonné Kajtár Gabriella, az egyesület elnöke. – A gyerekek tudásuknak, képességeiknek megfelelő csoportokban dolgoznak. Évközben két úszószakosztályba várjuk őket: a gyógyúszó szakosztályban a belgyógyászati és mozgásszervi beteg gyerekekkel foglalkozunk, a rekreációs úszás szakosztályba azokkal, akik szeretnek úszni, de nem céljuk a versenyezés. Közel 7 éve már 3 éves kortól oktatjuk a gyerekeket. Idén több mint 500 rekreációs és gyógyúszó gyerek vesz részt edzéseinken.

Az egyesület komplex programjának másik kiemelt eleme a nyári sportnapközis tábor, ahol 10 sportág közül választhatnak a gyerekek a reggeli úszás után. A nyári szünet első 4 hetében több mint négyszáz gyerek számára teremtenek tartalmas programot. Télen sítábort is szerveznek, amelyen közel 100 gyermek és szülő vesz részt minden év január harmadik hetében. Az egyesület fontosnak tartja a szülőkkel való folyamatos kommunikációt, a gyerekcentrikus oktatást, az élménypedagógia alkalmazását. 2021-től az új uszodába költözéssel nagymértékben javultak a feltételeik. 

Kapcsolódó cikkek

Klímaverseny a szemléletformálás jegyében

Klímaverseny a szemléletformálás jegyében

2021. 11. 29.

Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata mintegy 18.5 millió forint támogatást nyert a KEHOP-1.2.1. „Helyi klímastratégiák kidolgozása, valamint a klímatudatosságot erősítő szemléletformálás” című pályázati felhívás keretében benyújtott, „A klímatudatos Sopron városért” című projekt megvalósítására.

A várakozás fényei

A várakozás fényei

2021. 12. 01. | Huszár Judit

Már ég az első gyertya az adventi koszorún, már esténként világítanak a fények, a forralt bor illata is belengi a belvárost – megnyílt az idei adventi vásár, ezzel együtt elkezdődött az ünnepre hangolódás időszaka Sopronban.