Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Árpád utcai parkoló
Dr. Simon István alpolgármester a körzet önkormányzati képviselőinek, valamint a Sopron Holding Zrt. vezetőinek jelenlétében nyitotta meg az ideiglenes parkolót az Árpád utcában Fotó: Griechi

Program készült az autós gondok enyhítésére

Árpád utcai parkoló

| P. Horváth László | Városi hírek

A parkolóház építésének megkezdéséig az önkormányzat murvás parkolókat alakított ki az Árpád utcában. Hétfőtől fizetős parkolóként működik a terület.

Dr. Simon István alpolgármester a körzet önkormányzati képviselőinek – Pongráczné Várnai Mária és Filep Márk –, valamint a Sopron Holding Zrt. vezetőinek jelenlétében elmondta, a soproniak dolgos, szorgalmas emberek, nem ritka, hogy egy családban akár 2 vagy 3 autó is van. Ennek megfelelően a városban erős az autóhasználat, nagy a forgalom, nagy az autósűrűség.

– A parkolási helyzet javítására parkolóprogramot dolgoztunk ki, amelyben elhatároztuk az Árpád utcai parkolóház építését – folytatta az alpolgármester. – A régészeti feltárást és a leletmentést követően szükségessé vált az alapozás áttervezése. Ezt követően nyílt lehetőség a kivitelező versenyegyeztetéssel történő megtalálására. Addig is ideiglenes parkolót alakítottunk ki, 140 autó befogadására. A díjszabás a II. zóna szerint bruttó 315 forint/óra. A parkolóprogram többi eleme folyamatosan valósul meg. A pláza és a patak között az év második felére várhatóan elkészítünk egy 270 autó befogadó képességű, alacsony díjszabású parkolót. Az Aranyhegyen pedig egy 300 fős parkolót alakítunk ki az ottani gondok enyhítésére. A város sűrűn lakott helyein, lakótelepeken, egyéb helyszíneken is lépésről lépésre folyamatosan bővítjük a parkolókat. Az elmúlt évben csak a Jereván lakótelepen 110 új parkolót építettünk.


A parkolóház

A Modern Városok Program keretében építik meg a kettőszáz férőhelyes parkolóházat az Árpád utcában. A létesítmény földszintjén önkormányzati tulajdonú üzlethelyiségeket is kialakítanak. Az összesen kettőezer négyzetméter alapterületű épület mellett mintegy négyezer négyzetméternyi zöldfelület is megújul.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek