Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Ausztria: kötelező oltás

| Városi hírek

A koronavírus terjedése miatt november 22. hétfőtől ismét teljes lezárást rendelt el Ausztriában a kormány, február 1-jétől pedig kötelező lesz a védőoltás az országban – jelentette be pénteken Alexander Schallenberg szövetségi kancellár, Wolfgang Mückstein egészségügyi miniszter, valamint Günther Platter tiroli kormányzó és Michael Ludwig bécsi polgármester.

Kötelezővé tették a maszkviselést a beltéri közösségi helyeken, kijárási tilalom lépett életbe, a munkahelyeken – ha lehetséges – home office-ban kell dolgozni, az iskolák és az óvodák viszont nyitva maradtak. A lezárást tíz napra vezették be, majd legfeljebb újabb tíz nappal meghosszabbíthatják, de az oltottak és a gyógyultak számára a most bevezetett korlátozások legkésőbb december 13-án véget érnek.

Kapcsolódó cikkek

Klímaverseny a szemléletformálás jegyében

Klímaverseny a szemléletformálás jegyében

2021. 11. 29.

Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata mintegy 18.5 millió forint támogatást nyert a KEHOP-1.2.1. „Helyi klímastratégiák kidolgozása, valamint a klímatudatosságot erősítő szemléletformálás” című pályázati felhívás keretében benyújtott, „A klímatudatos Sopron városért” című projekt megvalósítására.

A várakozás fényei

A várakozás fényei

2021. 12. 01. | Huszár Judit

Már ég az első gyertya az adventi koszorún, már esténként világítanak a fények, a forralt bor illata is belengi a belvárost – megnyílt az idei adventi vásár, ezzel együtt elkezdődött az ünnepre hangolódás időszaka Sopronban.