Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Benépesült a soproni piac
A piac megnyitását már várták a soproni vásárlók, illetve az őstermelők,

Múlt héten megnyitott a Pozsonyi úti és Harkai úti zöldudvar is

Benépesült a soproni piac

| Munkatársunktól | Városi hírek

Szigorú biztonsági intézkedések mellett, de már a régi nyitvatartási rend szerint működik a soproni piac, illetve megnyitott két zöldudvar is. A szakemberek kérik, hogy mindenki maszkban vegye igénybe a szolgáltatásokat.

Működő soproni zöldudvarok

Másfél hónap szünet után ismét megnyitotta kapuit a Pozsonyi úti, illetve a Harkai úti zöldudvar. A Sopron és Térsége Környezetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Nonprofit (STKH) Kft. kezelésében lévő két lerakóhelyet május 7-től használhatják a soproni lakcímmel rendelkező ügyfelek.

A koronavírus okozta járványhelyzet miatt több óvintézkedést is bevezetett az STKH. Az ügyfelek csak szájmaszkban léphetnek be a zöldudvarra, ahol egy időben csak egy jármű, illetve két személy tartózkodhat. A beszállított hulladék lerakodásáról és annak megfelelő konténerben történő elhelyezéséről minden esetben az ügyfélnek magának kell gondoskodnia, ehhez segítséget nem tudnak biztosítani. Az ügyintézés során (lakcímkártya ellenőrzése, készpénzes fizetés) a másfél méteres távolságot be kell tartani.

A Pozsonyi út telep hétfő, szerda, péntek 7–15 óra, a Harkai út telep pedig kedden és csütörtökön 11–18, szombat pedig 9–16 óra között tart nyitva.

A Harkai úton lévő komposztálótelep már április első napjaiban újranyitott. Ennek működésében azóta semmilyen változás nincs.

Nyitva a piac

A soproni vásárcsarnok (piac) teljes területén május 6-tól, szerdától minden termék – ruházat, iparcikk, élelmiszer – árusítása ismét a rendes nyitva tartás szerint történik. A rendelkezés a használt cikkek vasárnapi árusítására is kiterjed – olvasható a Sopron Holding Zrt. közleményében.

Felhívták a figyelmet, hogy az eladók, árusítók a külső területeken is viseljenek maszkot, valamint védőkesztyűt.

Az üzletekben mindenki, tehát a vásárlók is kötelesek a szájat és az orrot eltakaró maszkot vagy sálat viselni. A közleményben kitértek arra is, hogy 9–12 óra között csak a 65 év felettiek látogathatják a piacot. Arra is kérik az vásárlókat, hogy tartsanak egymástól kétméteres távolságot.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek

Kutyák pórázon?!

Kutyák pórázon?!

2024. 04. 17.

Több kérdés is érkezett olvasóinktól a városi kutyasétáltatással kapcsolatban – ezeknek jártunk utána.