Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Biztonságban az átkelőknél!
Fotó: Filep István

Biztonságban az átkelőknél!

| Városi hírek

„Óvakodj a vonatoktól! Az élet a másodperc töredéke alatt megváltozhat!” – idén ezzel a szlogennel hirdették meg a nemzetközi útátjáró-biztonsági napot.

 A kampányhoz már nyolcadik éve csatlakozik a GYSEV, a vasúttársaság munkatársai a rendőrséggel közösen egy soproni és egy szombathelyi vasúti átjáróban végeztek figyelemfelhívó ellenőrzéseket múlt csütörtökön. Céljuk az, hogy csökkentsék a baleseteket. A szervezők szerint a sokszor emberéleteket követelő tragédiák nagyobb odafigyeléssel, a közlekedési szabályok következetes betartásával elkerülhetők lennének. Mint a GYSEV üzembiztonsági munkatársai elmondták: a vasúti átjárókban a balesetek több tíz évre visszamenőleg szinte kizárólag a közúti járművezetők, gyalogosok, kerékpárosok figyelmetlensége miatt következnek be.

Az akcióban a rendőrök a közúton közlekedőket ellenőrizték, a GYSEV szakemberei pedig szórólapokkal hívták fel az átkelők figyelmét a kockázatokra. E mellett folyamatosan vizsgálták a vasúti átjárók állapotát, a vágányok melletti területeket, a közúti útburkolat minőségét és a felfestéseket, a fénysorompó-jelzők, optikák épségét, jól láthatóságát, szennyezettségét is.

Tekintse meg kvízünket!

Kapcsolódó cikkek