Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Civitas Fidelissima díj: dr. Friedrich András
. Dr. Friedrich Andrásnak a városvezetés nevében dr. Farkas Ciprián polgármester is gratulált.

Civitas Fidelissima díj: dr. Friedrich András

| Munkatársunktól | Városi hírek

Újságunkban hétről hétre bemutatjuk a városi kitüntetetteket, ezúttal azokat, akik a Civitas Fidelissima elismerést kapták.

Dr. Friedrich András

Dr. Friedrich András zenei pályafutását 1955-ben kezdte, amikor tagja lett a Soproni Textiles Fúvószenekarnak, de már ugyanebben az évben játszott a Soproni Szimfonikusoknál is. Majd iskolai tanulmányai elszólították más városokba, de ott is hű maradt a zenéhez, a zenéléshez, 1969-ben visszatérve városunkba ismét a Soproni Szimfonikus Zenekar, majd a Városi Fúvószenekar tagja lett. Zenei munkássága már akkoriban is kimagasló volt, ezt több kitüntetéssel ismerték el. A fiatal zenei tehetségeket befogadó és nevelő ifjúsági fúvószenekarnak az 1975-ös megalakulása óta vezetője. A zenekar és az ő zenekarvezetői tevékenységét országosan és nemzetközi szinten is több szakmai díjjal ismerték el. A Magyar Fúvószenekari Szövetség alapító tagja, nevéhez fűződik az évek óta megrendezésre kerülő Nemzetközi Fúvószenekari Találkozó is.

Dr. Friedrich András Sopron kulturális, zenei életének meghatározó alakja, 65 éves zenei múltjával példaképül szolgál sok zenésztársa és követője számára.

Kapcsolódó cikkek