Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

A kreatív feladatokat először online, majd személyesen oldják meg a diákok

Civitas Fidelissima vetélkedő

| Munkatársunktól | Városi hírek

Kreatív történelmi vetélkedőt hirdet a Soproni Tankerületi Központ, melynek fókuszában az 1921-es soproni népszavazás és az azt közvetlenül megelőző, valamint követő történelmi események állnak.

– Az 1918-as őszirózsás forradalomtól az 1922. január elsejéig tartó időszakot öleli fel a vetélkedő. Ezen belül természetesen kiemelt figyelmet fordítunk a soproni népszavazásra – mondta Marek János, a Soproni Tankerületi Központ igazgatója.

A megmérettetésre a 9–11. évfolyamokon tanuló magyarországi középiskolás diákok jelentkezését várják a szervezők. A verseny négy fordulójából kettőt a mostani, kettőt pedig a következő tanévben szerveznek meg.

– A vetélkedőre háromfős csapatok jelentkezését várjuk április 27-ig a www.cftv.hu honlapon. Fontos tudni, hogy iskolánként több csapat nevezését is elfogadjuk – tette hozzá Marek János.

A soproni városvezetés az Emberi Erőforrások Minisztériumát kereste fel a vetélkedő megszervezésének ötletével. Dr. Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár biztosította támogatásáról a várost. A versenyfelhívást az Oktatási Hivatal munkatársai küldik ki az ország valamennyi középiskolájába. A döntő a tervek szerint decemberben lesz a Liszt-központban.

– Az általános iskolások felső tagozatosainak is hirdetünk egy vetélkedőt, melynek témája szintén az 1921-es népszavazás időszaka – tette hozzá Boros Ildikó, a vetélkedő egyik koordinátora. – A felhívásra a diákok egyénileg vagy csoportosan (maximum 3 fővel) jelentkezhetnek.

Ezzel párhuzamosan várják a diákok rajzait, festményeit, makettjeit, képregényeit vagy bármely más technikával kidolgozott alkotásait a népszavazás témájában – ezeket május 25-ig lehet elküldni a Soproni Tankerületi Központ címére (Sopron, Bajcsy-Zsilinszky utca 9.). A beérkezett műveket a tanév végéig értékeli a zsűri, a legjobbakat kiállítják, illetve értékes nyereményekkel jutalmazzák. 

Kapcsolódó cikkek