Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Együtt a Jereván
A népzene és a néptánc legkiválóbbjai léptek fel az Együtt a Jereván! programon. Fotó: Filep István

Együtt a Jereván

| Munkatársunktól | Városi hírek

Gyermekzsivajtól, népzenétől volt hangos vasárnap délután a Kodály tér, este pedig Csepregi Éva hangja visszahangzott a lakótelepen – sikeres volt az Együtt a Jereván! című program.

A népzene és a néptánc legkiválóbbjai léptek fel az Együtt a Jereván! elnevezésű népzene- és néptánctalálkozón vasárnap. A járványhelyzet miatt elmaradt nyárbúcsúztató gyermeknapra több százan jöttek össze, kisebb és nagyobb gyermekes családok vettek részt a szabadtéri programon. A kulturális műsorok sorát a Brass Brothers nyitotta, majd színpadra lépett többek között T. Horváth József, az Ataru Taiko Ütőegyüttes és a Kutyomfitty Társulat is. Délután a népzenészek és -táncosok léptek színpadra, Greznár Zoltán szanyi cigányprímás és híres zenekara hatalmas sikert aratott.

Este Tóth Éva önkormányzati képviselő, a Jereván Településrészi Önkormányzat elnöke, illetve Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője köszöntötte az egybegyűlteket. – Ez a nap az együttlétről szólt, arról, hogy csak együtt sikerülhet eredményt elérni, hogy mindaz, ami az itt élőket szolgálja, az összefogás eredménye, az együttgondolkodás közös sikere – mondta Tóth Éva. Barcza Attila megköszönte a részönkormányzat elkötelezett munkáját, hogy egy dinamikusan fejlődő, összetartó településrésszé tették a Jerevánt.

A programot Csepregi Éva nagy sikerű koncertje zárta. 

Kapcsolódó cikkek