Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Éjszakai kalandozások
Az Év Múzeuma 2024 kiállítóhelyei is hosszított nyitvatartással, éjfélig várják a múzeumok éjszakáján a látogatókat. Fotó: Soproni Téma-archívum

Több mint 30 különböző program várja az érdeklődőket

Éjszakai kalandozások

| Munkatársunktól | Városi hírek

Számos kiállítás, koncert és gyermekprogram is várja június 22-én, a múzeumok éjszakáján Sopronban az érdeklődőket.

Egy múzeumi tárlat bármikor lenyűgöző, de éjszaka mintha még izgalmasabb lenne! Nem véletlenül népszerű több mint 20 éve a múzeumok éjszakája elnevezésű programsorozat, melynek keretén belül az érdeklődők az esti órákban élvezhetik a kulturális előadásokat és tárlatvetéseket. Június 22-én a Soproni Múzeum öt helyszínen várja a látogatókat. – A múzeumok éjszakáján – amellett, hogy a Soproni Múzeum legtöbb kiállítása nyitva tart – a szokásos vendéglátás mellett számos programmal, mini kiállítással, előadással, zenés műsorral, sok-sok tárlatvezetéssel készülünk – mondta dr. Tóth Imre, a Soproni Múzeum igazgatója.

Az idei sokszínű kínálatban minden felnőtt és gyermek érdeklődő megtalálhatja a kedvére való programot. A zene szerelmeseinek – a különböző koncertek mellett – dr. Tóth Imre a „Még egy kört mindenkinek” – alkohol, drog és rock and roll a 18–20. században című előadással készül, mely a bányászati múzeumban hallgatható meg. A Tűztoronyban rendhagyó tárlatvezetésen vehetünk részt, a gyerekeket közös gombfocizásra invitálja a Macskakő Gyermekmúzeum, melyen a SMAFC Szektorlabda Szakosztálya is közreműködik. A teljes kínálat több mint 30 programot vonultat fel.

– Ez számunkra is egy kivételes alkalom, hogy személyesen találkozhatunk a barátainkkal és nagyszámú ismerősünkkel, kedvelőnkkel, akik jó társaságban tölthetik az estét egymással és persze velünk. Varázslatos lesz, azt hiszem, hangulatos és szórakoztató – zárta az igazgató.

A Soproni Múzeum mellett a Soproni Evangélikus Gyülekezeti házban is várják a látogatókat – itt a sportrajongók meghallgathatják például Princzes Ferenc és Borsi Csaba labdarúgók történeteit, akikkel Páder Vilmos sportújságíró beszélget. A Soproni Vasútbarátok és Vasútmodellezők Egyesülete a Kőszegi út 20-ban várja a vasút rajongóit – itt a GYSEV múltját és jelenét is megismerhetik. 

A Soproni Múzeum programjai karszalaggal látogathatóak, ezek már megvásárolhatóak a múzeumnegyed pénztárában. További információk és a teljes programkínálat megtalálható a www.muzej.hu oldalon. 

Tekintse meg kvízünket!

Kapcsolódó cikkek