Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Éjszakai kalandozások
Fotók: Filep István

Az országos programsorozatot 22 éve rendezik meg

Éjszakai kalandozások

| Munkatársunktól | Városi hírek

Többtucatnyi kiállítás, koncert, tárlatvezetés és sok száz résztvevő – népszerű volt idén is a múzeumok éjszakája Sopronban.

A múzeumok éjszakáján idén rekordszámú, több mint 450 résztvevő intézmény várta mintegy háromezer programmal országszerte a látogatókat. A programsorozatot huszonkét éve a Szent Iván éjszakájához legközelebb eső szombaton rendezik meg, célja, hogy a magyar kultúrát vonzóvá és mindenki számára elérhetővé tegye.

Sopronban a legtöbb múzeum és kulturális intézmény csatlakozott a programsorozathoz: a Soproni Múzeum kiállítóhelyein előadásokat, tárlatvezetéseket hallhattak a résztvevők, a Lenck-villa kertjét ismét zeneszó tette hangulatossá, a belvárosban huszárok vonultak lovaikkal, a Macskakő Gyermekmúzeumban gólpasszokat is adhattak a legkisebbek. A Soproni Evangélikus Gyülekezeti házban a sportrajongók hallgathattak beszélgetéseket, de kinyitotta kapuit a Scarbantia Fóruma, valamint a Kőszegi úton a Soproni Vasútbarátok és Vasútmodellezők Egyesülete is bemutatta a GYSEV múltját és jelenét. 

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek