Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Élményeket nyújt a nyugdíjas klub
Érdekes előadásokat szerveznek, majd közös beszélgetéseket is tartanak a Lővéri Nyugdíjas Klub tagjai.

Kultúra, sport, egészség – Civil szervezetek Sopronért

Élményeket nyújt a nyugdíjas klub

| Köves Andrea | Városi hírek

Rászorulók segítése, élményprogramok szervezése, hagyományőrzés – csak pár azok közül a fontos feladatok közül, amelyeket a civilek ellátnak. Sorozatunkban a soproni szervezeteket mutatjuk be.

Az idősebb korosztály testi–lelki és szellemi aktivitásának megőrzése – ez a legfőbb célja a 15 esztendővel ezelőtt önálló civil szervezetté vált Lővéri Nyugdíjas Klubnak.

– 2007-ben kaptuk meg az önkormányzattól a jelenlegi helyiségünket a jereváni városrészen, ahol igazi otthonra találtunk – mesélte dr. Koltai Miklósné, a klub vezetője. – Azóta is kéthetente hétfőnként találkozunk. Feladatunk, hogy a közös időt töltsük meg igényes tartalommal, ezért érdekes előadásokat szervezünk, ám a legfontosabb, hogy az előadás után ne siessünk haza, hanem jókat beszélgethessünk egymással.

A klub közös kirándulásokat is szervez, háromszor járt Erdélyben, meglátogatta a testvérvárosi Medgyes nyugdíjasait is, és felemelő élményként élték meg tagjai, amikor az Ojtozi-szorosnál a soproni hősi halottak emlékművénél énekelhették el a Himnuszt. Emlékezetesek a közös szalonnasütések, a kocsonyafőző-verseny, a fergeteges farsangi mulatságok. Minden évben méltó műsorral tisztelegnek nemzeti ünnepeink előtt.

– Rendezvényeinkhez nagyon sok segítséget kapunk a Jereván-lakótelep Településrészi Önkormányzatától, mindenben támogat minket a részönkormányzat elnöke, Tóth Éva képviselőasszony – emelte ki a klub vezetője. – Mi vittük ki először szabadtérre a június 4-i trianoni megemlékezést, és mi javasoltuk, hogy legyen önálló adventi gyertyagyújtás a Jerevánon. Sajnos a pandémia alatt több klubtársunktól is végső búcsút kellett vennünk, létszámunk jelenleg 40 fő. Legnagyobb vágyuk, hogy idén újra eljussunk Erdélybe, ahol a Csángóföldön élők életével, szokásaival szeretnénk megismerkedni.


Kapcsolódó cikkek