Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Előzzük meg a bajt!
Vérnyomás- és vércukorszintméréssel, információkkal várták a postán az érdeklődőket a kórház munkatársai. Fotó: Filep István

Az egészséges életmódot népszerűsítette a kórház

Előzzük meg a bajt!

| Munkatársunktól | Városi hírek

Szűrővizsgálatokkal és tanácsadással várták az érdeklődőket a soproni kórház szakemberei a Széchenyi téri postán tartott egészség világnapi rendezvényen. A prevenciós programon résztvevők részletes információkat kaptak az egészséges életmódról.

Vérnyomás- és vércukorszintméréssel, hasznos információkkal várták a soproni nagypostára betérőket múlt csütörtökön a kórház szakemberei. Április 7. az egészség világnapja, ez adta a rendezvény apropóját.

– Az országos népegészségügyi programokkal összhangban rendszeresen szervezünk különféle egészségmegőrzést segítő rendezvényeket – mondta Farkas Andrea, a Soproni Gyógyközpont ápolási igazgatója. – Az egyik fő célkitűzésünk a betegségek megelőzésének elősegítése és az egészséges életmód népszerűsítése. Az emberek többsége úgy vélekedik, hogy az egészségünket befolyásoló tényezők között első helyen az egészségügyi ellátás színvonala áll, azonban a valóságban az egészségi állapotunk mintegy 50 százalékban a saját életmódunktól, életvitelünktől függ. Az olyan – ma már népbetegségnek számító – kórképek, mint az elhízás, a magas vérnyomás, az emelkedett koleszterinszint vagy a diabétesz, jelentősen megnövelik a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát. Az említett kockázati tényezők együttes jelenléte pedig hatványozottan emeli meg például az infarktus vagy az agyi érkatasztrófák lehetőségét.


Csütörtökön olyan prevenciós programot szervezett a gyógyközpont, amely pontosan ezeknek a betegségcsoportoknak a szűrését célozta meg. 

Megváltozott az oltópont nyitvatartása: A koronavírus elleni oltást a felnőttek csak előzetes időpontfoglalás után (koronavirus.gov.hu, eeszt.gov.hu) csütörtökön 8 és 14, valamint pénteken 12 és 18 óra között kérhetik a Várisi úti Rehabilitációs Intézetben kialakított oltóhelyen. A negyedik vakcinát azok a felnőttek kaphatják meg, akiknél a 3. oltás beadása óta már eltelt 4 hónap. Az 5–11 évesek oltása a kórház Győri út 15. szám alatti Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Osztályán történik péntekenként 14 és 16 óra között. A kórházi oltópontra előzetes, internetes regisztráció és időpontfoglalás után lehet vinni a gyermekeket.

Kapcsolódó cikkek