Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Éltető motorozás
A közös motorozás és a jótékonykodás tartja össze az Országutak Lordjai Motoros Baráti Kör tagjait.

Kultúra, sport, egészség – Civil szervezetek Sopronért

Éltető motorozás

| Köves Andrea | Városi hírek

Rászorulók segítése, élményprogramok szervezése, hagyományőrzés – csak pár azok közül a fontos feladatok közül, amelyeket a civilek ellátnak. Sorozatunkban a soproni szervezeteket mutatjuk be.

A közös túrázások, hazánk szép tájainak a felfedezése és a jótékonykodás fogja össze a 2008-ban alakult Országutak Lordjai Motoros Baráti Kört.

A civil szervezetet egy baráti társaság alapította. A legfőbb összetartó erő a motoros tagok és családtagjaik számára a sok-sok közös kaland, a különböző túrák. Bár kirándultak már a határainkon túl is, ám elsősorban itthon barangolnak, mint mesélték: Magyarországon számos csodálatos természeti érték található, felfedezésük a motoron különösen élvezetes. Mindemellett a jótékonykodás is összetartja a kört.

– Az óvodákkal kezdtük a segítő tevékenységünket: van, amelyiket kifestettünk, másutt fákat telepítettünk, akváriummal leptük meg a gyerekeket, hogy segítsük a természet szeretetére való nevelésüket, illetve a Mikulás-ünnepségek aktív résztvevői is vagyunk – mondta Varga László, a kör jelenlegi elnöke. – Az is szép hagyomány, hogy a Soproni Gyógyközpont gyermekosztályára ellátogatunk az ünnepek előtt: december 6-án ajándékokkal megrakottan érkezünk a kis betegekhez. A Bánfalvi Hagyományteremtők Köre meghívására a kertvárosi gyerekeket is megleptük Mikulás napján.

Az egyesület kiemelten fontosnak tartja a biztonságos közlekedést, ennek jegyében szervez balesetmegelőző napokat.


Kapcsolódó cikkek