Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Emlékezünk hőseinkre?

| Munkatársunktól | Városi hírek

Megkérdeztük olvasóinkat.

Lukács Árpádné: Fontos, hogy rendszeresen megemlékezzünk a hőseinkről! Ők voltak azok a személyek, akik tetteikkel példát mutattak az utókornak, és ezt nekünk méltó módon kell megőriznünk. Jó lenne, ha felnéznénk rájuk! Sokat tanulhatunk tőlük, hiszen nekik is köszönhető, hogy itt vagyunk.


Korényi Józsefné: Azok a példamutató emberek szerintem, akik sokat tettek hazánkért. A hazafiak harcoltak, a tudósok a találmányaikkal, az orvosok pedig a gyógyítással lettek hősök. A mostani koronavírus-járvány is megmutatta, hogy az egészségügyi dolgozók mennyire emberfeletti munkát végeznek. Rájuk is emlékezünk a hősök napján.


Dékány Zsigmondné: Bárkiből lehet hős, akinek munkássága, élete másoknak is példamutató lehet. Manapság is vannak olyanok, akik észrevétlenül teszik a dolgukat – munkálkodnak a közért, a jövő generációjáért. Számomra ők a hétköznapi hősök. A nagy emberek tetteire pedig rendszeresen emlékezni kell.


Varga Gábor: Számomra azok a hősök, akik önzetlenül segítenek másokon, a bajbajutottakon. Ők azt nézik, hogy miként tudnák jobbá tenni az emberek életét. Mostanság a vírushelyzet miatt sajnos egyre többen kerültek nehéz helyzetbe. Így felértékelődött például az orvosok, az egészségügyben dolgozók munkája. 


Kapcsolódó cikkek