Építészeti nívódíj

| Etzl Edgár

Elnyerte az Építőipari Mesterdíj Alapítvány 2023-as építőipari nívódíját sport- és szabadidős építmény kategóriában a soproni Lőver uszoda.

– Akkor lett lehetőségünk megépíteni ezt az uszodát, amikor 2015-ben Orbán Viktor miniszterelnök aláírta az első Modern Városok Program szerződését Sopronban – mondta a nívódíj táblaavató ünnepségén dr. Farkas Ciprián polgármester. – A díj is mutatja: azon dolgozunk, hogy a soproni fejlesztések értéket teremtsenek. Azon túl, hogy a gyermekek XXI. századi körülmények között úszhatnak, városunk felkerült a nemzetközi vizes sportok térképére.

A rendezvényen beszédet mondott a két kivitelező cég vezetője. Peterka Attila, a West Hungária Bau Kft. stratégiai igazgatója hangsúlyozta: büszke rá, hogy mindössze két év alatt készült el az uszoda. Khaut András, a Fertődi Építőipari és Szolgáltató Zrt. elnöke hozzátette: ahhoz, hogy egy ilyen minőségű centrumot létrehozzanak, szükség volt a sportért és a város jövőjéért elkötelezett kormányra és egy hosszú távra tervező önkormányzatra, amelynek fontos, hogy a városlakók minőségi környezetben sportolhassanak.

A nívódíj táblaavató ünnepségén részt vett dr. Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője, Rádonyi László, a Soproni Vízmű Zrt. vezérigazgatója, valamint a kivitelezésben közreműködő vállalatok képviselői is.

Mint arról lapunkban is többször írtunk, a Lőver uszoda a város egyik legfontosabb fejlesztése. A havonta mintegy 25 ezer látogatót fogadó létesítményben számos rangos, hazai és nemzetközi megmérettetést rendeztek már. 

Tekintse meg kvízünket!

Betöltés…
Teljes verzió