Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Erősítünk az interneten
Megváltoztak az elmúlt években a médiafogyasztási szokások, felgyorsult a világ, éppen ezért lényeges, hogy hiteles felületeket működtessünk a közösségi oldalakon. Fotó: Filep István

Már az Instagramon is elérhető a Soproni Téma

Erősítünk az interneten

| Munkatársunktól | Városi hírek

Közel 10 ezer ember – ennyien követik a Soproni Téma hivatalos Facebook-oldalát. Lapunk tavaly március óta elérhető a legnagyobb közösségi portálon, posztjaink azóta egyre népszerűbbek. A frissesség jegyében megújult a weblapunk, és elindítottuk a Soproni Téma Instagram-oldalát is.

Zömében soproniak, valamint a környező településeken élők követik a Soproni Téma hivatalos Facebook-oldalát, de kapunk üzeneteket, lájkokat Kanadából, Budapestről is. Amikor másfél éve létrehoztuk az oldalt, az volt a célunk, hogy a városban történő eseményekről első kézből, minél gyorsabban tájékoztassuk az embereket, illetve az újságunkban közölt interjúk, tudósítások, riportok is kapjanak megjelenési lehetőséget a közösségi médiában.

– A kezdeményezésünket sikeresnek tartom – mondta Horváth Ferenc, a Soproni Téma főszerkesztője. – Megváltoztak az elmúlt években a médiafogyasztási szokások, felgyorsult a világ, éppen ezért lényeges, hogy egy hiteles felületet működtessünk a közösségi oldalon.

A Soproni Téma hivatalos Facebook-oldalán a városi jelentőségű események mellett például útlezárásokról, fontos határidőkről, hasznos közérdekű információkról (gyógyszertári ügyelet, véradások ideje, időjárás) is szólunk.

– Az emberek nagyon szeretnek fényképeket nézegetni, ezért minden fontos kulturális eseményről galériát töltünk fel, de ügyelünk arra is, hogy előzetesen ajánljuk a programokat – folytatta Horváth Ferenc. – Természetesen az újságban megjelenő írások is elérhetőek a Facebookon, de amikor a lapnál nyári szünet volt, az oldal akkor is folyamatosan frissült.

Az elmúlt hónapokban a legnépszerűbb posztunk egy Skoda történetét mutatta be. A retró autócsodát egy soproni garázsban találták, az erről szóló képek 203 ezer emberhez értek el, a posztunkat több mint 900-an lájkolták, a hír pedig később az országos sajtóban is bekerült.

Mint arról korábban már beszámoltunk (Online új köntösben, Soproni Téma, 2022. április 20.), idén tavasszal a www.sopronitema.hu honlapunk is megújult, átláthatóbb, könnyebben kezelhető lett, a korábbinál több fotó elérhető a galériákban.

– Úgy döntöttünk, hogy tovább erősítünk az online térben, pár napja már elérhető a Soproni Téma az Instagramon is. Itt elsősorban hangulatos képeket osztunk meg, amelyeket reményeink szerint sokan kedvelnek majd – zárta Horváth Ferenc. 

Digitális reklámtáblákon: Lagler András, az egyik soproni reklám–marketing cég ügyvezetője a közelmúltban kereste meg szerkesztőségünket azzal a felajánlással, hogy a cég által működtetett digitális Citylight reklámfelületeken ingyenesen helyet biztosítanak a Soproni Témának. Így a digitális táblákon (a GYIK Rendezvényháznál, a Batsányi utcai vasúti átjáróban, Lackner Kristóf utcai benzinkúton) a jövőben a Soproni Téma ajánlóját is láthatják. 


Kapcsolódó cikkek