Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Faültetés a békéért
A Lions Club Sopron tagjai egy tatár juhart ültettek el a Lenck-villa parkjában. Fotó: Elek Szilveszter

Faültetés a békéért

| Elek Szilveszter | Városi hírek

A boldog békeidők reményében ültettek fát a Lenck-villa parkjában múlt szerdán. A rendezvényen részt vett Csiszár Szabolcs alpolgármester is.

A Lions Club Sopron okkal választotta a tatár juhar elültetésének helyszínéül a Lenck-villa parkját: a látványosság ugyanis a boldog békeidőkben épült. – Kezdeményezésünkkel szeretnénk jelképesen felhívni a figyelmet arra, hogy reménykedünk a békében – emelte ki Nagy Tamás, a Lions Club Sopron elnöke. – Ugyanis aki fát ültet, az a jövőbe vetett bizalmat is elplántálja.


– Sopron önkormányzata nagyon büszkén állt a kezdeményezés mellé, ugyanis mi egy fenntartható és zöld várost képzelünk el – tette hozzá Csiszár Szabolcs, Sopron alpolgármestere. – Az ilyen kezdeményezéseken keresztül fel tudjuk hívni a polgárok figyelmét arra is, hogy figyeljenek környezetükre, óvják azt.


– A Sopron Múzeum számára az is kiemelt küldetés, hogy környezettudatosságra neveljük a gyermekeket – mondta dr. Tóth Imre, a Soproni Múzeum igazgatója. – A Lenck-villa parkja ennek az egyik kulcshelyszíne. Ezért is örülünk, hogy a terület egy ilyen becses növénnyel gazdagodik.

Kapcsolódó cikkek