Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Fejlesztés a gyerekekért
Az új épületszárnyban két csoportszobát, valamint vizesblokkot is kialakítottak. Fotók: Filep István

Százszorszép Bölcsőde: 28 férőhellyel bővült az intézmény

Fejlesztés a gyerekekért

| Etzl Edgár | Városi hírek

Új épületszárnnyal bővült a Szarvkői utcai Százszorszép Bölcsőde, így már 106 kisgyermeket fogadhatnak az intézményben.

Gyerekzsivajtól volt hangos a Százszorszép Bölcsőde az intézmény új szárnyának szerdai átadóján. Az épület 250 négyzetméteren huszonnyolc férőhellyel bővült, emellett fedett teraszt és füves játszóterületet alakítottak ki. (A munkálatokról korábban többször is beszámoltunk, legutóbb: Bővülő férőhelyek, Soproni Téma, 2021. május 5.). Az ünnepélyes átadáson részt vett dr. Farkas Ciprián polgármester, dr. Simon István és Csiszár Szabolcs alpolgármester, valamint több önkormányzati képviselő.

– A 350 millió forintos beruházást nagyrészt kormányzati forrásból finanszíroztuk, az önkormányzat mintegy 50 millió forinttal támogatta a fejlesztést – mondta a polgármester, majd hozzátette: ezzel nem ért véget a meglévő kisgyermeknevelő intézmények fejlesztése. Az önkormányzat – szintén állami támogatásból – hamarosan 86 férőhelyes bölcsőde építését kezdi meg a Hillebrand utcában. A város az egyházakkal is együttműködik. – Jelenleg is folyamatban van egy 28 férőhelyes, katolikus bölcsőde kialakítása a Halász utcában, az önkormányzat pedig nemrég átadott az evangélikus egyháznak egy, az Anger rét közelében lévő félhektáros területet, amelyen hamarosan 75 férőhelyes óvoda épül, amely 2024-re készülhet el – sorolta dr. Farkas Ciprián.

– Az intézmény a beruházás után összesen százhat férőhelyesre bővült, és már nyolc csoportszobában gondoskodnak a kisgyermekekről – tudtuk meg Kocsis Zsuzsannától, az Egyesített Bölcsődék igazgatójától, aki köszönetet mondott a fejlesztésért, amit elmondása szerint a szülők, nagyszülők is örömmel fogadtak.

Az 1981-ben átadott létesítmény energetikai felújítása négy évvel ezelőtt valósult meg, ezzel nemcsak a környezetvédelem terén léptek előre, de az üzemeltetési költség is csökkent.

Soproni önkormányzati bölcsődék: Sopronban 6 önkormányzati bölcsőde működik, összesen 347 férőhellyel. A gyerekeket féléves koruktól fogadják.

Kapcsolódó cikkek