Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Fejlesztések az iskolákban

A Doborjániban már ősztől használják az új, korszerű kazánt

Fejlesztések az iskolákban

| Munkatársunktól | Városi hírek

Összesen mintegy 210 millió forint értékű fejlesztések és beruházások történtek a soproni tankerületben az előző év végén. Az összegből például 22 iskolába vásároltak bútorokat, több intézménybe új takarítóeszközök kerültek, de volt, ahol új kazánt építettek be.

– A kormányzat kiemelt feladatának, céljának tekinti a köznevelés mai kor kihívásainak megfelelő reformját – mondta dr. Solti Péter. A Klebelsberg-központ el­­nöke részt vett a sopro­ni a Do­­bor­­já­­ni-iskolában azon a sajtótájékoztatón, ahol a sop­­roni tankerület fejlesztése­it mu­­tatták be. – A Soproni Tankerületi Központ a kormányzati többletforrásnak köszönhetően mintegy 210 millió forint értékű felújításokat, eszközbeszerzéseket tudott megvalósítani az elmúlt időszakban – kezd­­te Ma­­rek János, a soproni tankerület vezetője. – Összesen huszonkét intézménybe vásároltunk új iskolabútorokat, mintegy 30 millió forint értékben. A beszerzéseknél külön figyelmet fordítottunk a kistelepülési iskolákra, hiszen ott nagyobb volt a lemaradás.

A Doborjáni új kazánját mutatja Krutzlerné Szarka Tünde dr. Solti Péternek. A beruházás része volt a tankerület 210 milliós fejlesztésének. Fotó: Leczovics Zsolt

Vizesblokk-felújítások, gépészeti beruházások 58 millió fo­­rint­­ból valósultak meg, takarítóeszközöket, karbantartási gé­­­­peket pedig 40 millió forint ér­­tékben juttattak el az oktatá­si intézmé­nyekbe. Zenei és ké­­pes­­ség­­fej­lesztő eszközöket valamennyi ze­­neiskola tudott vá­­sárolni 25 millió fo­­rint értékben, intézményi sport­­­­esz­­köz­­vá­­sár­­lásra pedig 4,5 millió forintot tudtak fordítani az intézmények.

– Terveink szerint idén is folytatódnak a fejlesztések – tette hozzá Ma­­rek János. A közelmúltban in­­­­dul­­tak el az uniós pályázatok, például a kimondottan EGYMI-­­k szakmai fejlesztését célzó EFOP-­­os programok. Ezekben a Soproni Tankerületi Központ mind a négy intézménye érintett.


Felújítás a Doborjániban


A fejlesztések sorából kiemelkedett a Doborjáni Ferenc gyógypedagógiai intézményben végrehajtott kazáncsere. – Korábban egy több mint 15 éves szerkezet biztosította az intézmény épületeinek fűtését, valamint a melegvizet – tudtuk meg Krutzlerné Szarka Tündétől, a Doborjáni igazgatójától. – Az elavult kazánnal sok gond volt, többször kilyukadt. Az új, 17 millió forintos kazánt tavaly ősszel szerelték be, azóta kifogástalanul működik.

Kapcsolódó cikkek