Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Fiatalok a tánc bűvöletében
Az Eötvös-iskola három művészeti osztálya is bemutatkozott a táncgálán. Fotó: Filep István

„Kedvet szeretnénk csinálni a pályaválasztás előtt állóknak”

Fiatalok a tánc bűvöletében

| Munkatársunktól | Városi hírek

Nagyszabású gálán mutatkoztak be az Eötvös-technikum és művészeti szakgimnázium diákjai a Liszt-központban. Az eseményen rokonok, barátok, tánckedvelő soproniak nézték meg a fiatalok produkcióit.

Az idei év azért is különleges a soproni középiskola életében, mert az első művészeti szakos osztály elérkezett a tizenkettedik évfolyam végéhez. Ennek apropóján szervezték meg az első táncgálát pénteken este a Liszt-központban.

– A korábbi években a táncterem falai között mutattuk be a koreográfiákat, viszont ebben az évben nagyobb színpadra állítottuk a produkciókat – mondta Poór Enikő, az esemény egyik főszervezője. – Szerettük volna méltó módon megünnepelni az első végzős osztályt, bemutatni a tanáraiknak, iskolatársaiknak és hozzátartozóiknak az elmúlt évek gyakorlatát és eredményeit.

– A 2019-ben indult kortárs–modern táncos képzés a város középiskolái között egyedülálló – folytatta Bablena Attiláné Mása, a táncgála másik főszervezője. – Kedvet szeretnénk csinálni az olyan pályaválasztás előtt álló általános iskolai diákoknak, akik érdeklődnek a táncművészet iránt, és nálunk képzelik el jövőjüket.

A pénteki rendezvényen három osztály diákjai álltak színpadra. A közönség modern és klasszikus táncokat láthatott, többek között art jazzt, limon-, talaj-, hiphop- és klasszikusbalett-technikákat.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek