Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Fidelissima Vegyeskar
A Fidelissima Vegyeskar tavasszal hálaadó koncertre készül, ezen Pater Nosterek hallhatók.

Kultúra, sport, egészség - Civil szervezetek Sopronért

Fidelissima Vegyeskar

| Köves Andrea | Városi hírek

Rászorulók segítése, élményprogramok szervezése, hagyományőrzés – csak pár azok közül a fontos feladatok közül, amelyeket a civilek ellátnak. Sorozatunkban a soproni szervezeteket mutatjuk be.

Közel 3 évtizeddel ezelőtt alakult meg a Fidelissima Vegyeskar, a tagok azóta számtalan örömteli koncertet, több száz remek hangulatú próbát éltek át együtt.

– 1994-ben alakultunk meg hivatalosan Palotai Gábor kórustitkár és Arany János karnagy irányításával – idézte fel a kezdeteket Takács Eszter kórustitkár. – Tagjaink között voltak idősebbek és fiatalok, mindenféle foglalkozásúak és diákok is: a közös muzsikálás öröme kötött össze minket. 2015-től a kórus szakmai vezetője Czipszer Andrea megbízott karnagy lett, majd Szilágyi Miklós karnagy vette át az irányítást.

A vegyes kar hetente próbál, három órán keresztül gyakorolnak, a tagok minden egyes alkalommal feltöltődve, a mindennapi stresszt hátrahagyva távoznak a próbahelyiségből. Rendszeresen elvonulnak kórushétvégét tartani, amikor reggeltől estig öröménekelnek – közösen. Számtalan emlékezetes koncertet adtak, felejthetetlen marad az amerikai turné, amikor tízezres közönség előtt is énekeltek. Legutóbb a Szokolay Sándor emlékére rendezett hangversenyen hallhattuk őket és a vasárnapi adventi gyertyagyújtásánál. A járványhelyzet ugyan felülírta elképzeléseiket, de nagyon várják, hogy tavasszal egy hálaadó koncertet adhassanak, ami azért különleges, mert a műsoron különböző szerzők Pater Nosterei hallhatók majd, illetve egy Mozart-mű szólistákkal és zenekarral.

Kapcsolódó cikkek

Humorsarok

2022. 01. 12.

Szénási Ferenc (Széna) soproni ­karikaturista alkotásai hétről hétre.

Mi vár ránk?

2022. 01. 12. | Horváth Ferenc

Ezt a kérdést talán kivétel nélkül mindenki felteszi év végén vagy a következő esztendő elején. Hogy mi vár ránk 2022-ben, az rajtunk is múlik.