Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Folytatják a munkát
– Nagy győzelmet arattunk, ami nagy felelősséggel is jár, hiszen mind a 12 választókerületben a csapatom tagjai, azaz a Fidesz–KDNP jelöltjei nyerték el a soproniak bizalmát – nyilatkozta lapunknak dr. Farkas Ciprián polgármester. Fotó: Griechisch Tamás

„Azon leszünk, hogy továbbra is rászolgáljunk a bizalomra”

Folytatják a munkát

| Munkatársunktól | Városi hírek

–  Azt gondolom, hogy a polgárok értékelték azt a munkát és azt az erőfeszítést, amit közösen végeztünk a leghűségesebb városért – nyilatkozta a Soproni Témának a választások után dr. Farkas Ciprián polgármester.

– Polgármester úr, hogyan értékeli a választások eredményét?

– Nagy győzelmet arattunk, ami nagy felelősséggel is jár, hiszen mind a 12 választókerületben a csapatom tagjai, azaz a Fidesz–KDNP jelöltjei nyerték el a soproniak bizalmát. Ezért pedig újfent szeretnék köszönetet mondani! Minden erőnkkel azon leszünk, hogy továbbra is rászolgáljunk a soproniak bizalmára. Köszönet illet emellett valamennyi választópolgárt, aki ott volt a választáson. Kifejezetten magas volt a részvétel, 58,35 százalékos, ami örvendetes, hiszen még erősebben fejezi ki az itt élő polgárok akaratát. A korábbi (2019-es) választási eredményekhez képest polgármesterként 1243-mal több szavazatot szereztem, ami egy fontos visszacsatolás, különösen annak fényében, hogy rengeteg kihívással kellett megküzdenünk az elmúlt öt esztendőben. Azt gondolom, hogy a polgárok értékelték azt a munkát és azt az erőfeszítést, amit közösen végeztünk a leghűségesebb városért.

– Helyi szinten a választás tétje úgy szólt, hogy „Maradjunk lendületben!” – utalva az elmúlt években megvalósult fejlesztésekre is.

– A politikában már-már közhelynek számít, hogy eredményekkel nem lehet választást nyerni, de nélkülük mégis nagyon nehéz. Azt gondolom, hogy pártszimpátiától függetlenül tényként kezelhetjük, hogy rengeteg fontos fejlesztést tudtunk megvalósítani az elmúlt években, ami a közös munkánk eredménye a soproni polgárokkal. Gondolok például az M85-ös gyorsforgalmi út megépítésére, a piac megújulására, az új Lőver uszodára, a megújult Lenkey utcai rendelőintézetre, a múzeumnegyedre, vagy éppen a bölcsődék, óvodák és iskolák felújítására. A sort pedig még hosszan folytathatnánk. Természetesen tudjuk azt is, hogy sok még a tennivaló. Az elmúlt hetekben több ezer soproni családdal volt lehetőségünk találkozni és beszélni, így pontosan ismerjük, hogy melyek azok a feladatok, elvárások, melyek a soproniak részéről megfogalmazódnak.

– Az új ciklus hivatalosan októbertől kezdődik, addig pedig a jelenlegi képviselő-testület folytatja a munkát. Milyen célokkal kezdenek neki az új önkormányzati ciklusnak?

– Először is bízunk benne, hogy kevesebb kihívással kell majd szembenéznünk mindannyiunknak, hiszen a világjárvány, az orosz–ukrán háború és ezek gazdasági hatásait mindannyian jól ismerjük, a bőrünkön éreztük, s érezzük mind a mai napig. A terveinket azonban szeretnénk véghezvinni. Épül az M85-ös gyorsforgalmi út országhatárig vezető szakasza és az alagútpár, amelyet reményeink szerint már az év végén birtokba vehetnek a soproniak. Ennek eredményeként jelentősen csökken a Sopronon áthaladó forgalom. Folytatjuk városszerte az útfelújításokat is, hiszen fontos, hogy még komfortosabb és biztonságosabb legyen a közlekedés a városban. Minden fejlesztésnek azt a célt kell szolgálnia a jövőben is, hogy Sopron még inkább egy olyan város legyen, ahol jó élni, jó családot alapítani és gyermeket nevelni.

Tekintse meg kvízünket!

Kapcsolódó cikkek