Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Folytatódik a munka
Az M85-ös autóút Sopron térségi szakaszainak kivitelezését jelenleg még nagyban nem befolyásolja a koronavírus miatt kialakult helyzet Fotó: Rostás János

A nagyberuházások nem álltak le Sopronban

Folytatódik a munka

| Munkatársunktól | Városi hírek

Városunkban – értékét és méretét tekintve – a kettő legnagyobb fejlesztés az M85-ös gyorsforgalmi út hiányzó szakaszának megépítése, illetve a lövéreki új uszoda kivitelezése. Lapunk a beruházóknál arról érdeklődött, hogy miként hat munkájukra a hazánkban is megjelent koronavírus-járvány, illetve a veszélyhelyzet miatt bevezetett korlátozások.

– Az M85 autóút Sopron-kelet – Tómalom (Fertőrákos) csomópont, illetve az országhatár közötti szakaszának kivitelezését jelenleg még nagyban nem befolyásolja a koronavírus miatt kialakult helyzet – közölte Hideg András, a Nemzeti Fejlesztő Infrastruktúra Zrt. kommunikációs igazgatója. – A jövőben azonban az építkezés előrehaladására, ütemezésére érdemi hatással bíró tényezőkkel kell számolni. Ilyenek lehetnek egyebek mellett a külföldi és akár hazai alapanyag- és késztermék-beszállításokkal kapcsolatos nehézségek vagy az előre egyeztetett leállási időpontok, például villamosvezeték kikapcsolásának elhalasztása, lemondása a veszélyhelyzet miatt. A beruházás befejezési határideje egyelőre tarthatónak tűnik. 

Khaut András, az új lövéreki uszodát kivitelező FÉSZ Zrt. igazgatóságának elnöke elmondta, a munkatársaik most is dolgoznak, ugyanakkor az alapanyag-ellátási problémák nehezítik, illetve esetenként lassíthatják a kivitelezés előrehaladását.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek