Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Folytatódnak az oltások
Nagyné Dóra Annamária óvónő múlt héten csütörtökön kapta meg az első oltását. Fotó: Soproni Gyógyközpont

Orbán Viktor: Fontos, hogy továbbra is betartsuk a szabályokat!

Folytatódnak az oltások

| Munkatársunktól | Városi hírek

A miniszterelnök szerint egyetlen módon lehet megállítani a vírust: oltással. Orbán Viktor hangsúlyozta: a korlátozó intézkedések csak lassítják a járványt. Közben Sopronban is elkezdődött a pedagógusok oltása.

– A nyitás csalóka kifejezés, nyitni lépcsőzetesen lehet, úgy lehet újraindítani az országot és a gazdaságot – mondta Orbán Viktor múlt szerdán a közszolgálati televíziónak adott rendkívüli interjújában. – Mindenkit arra szeretnék kérni, hogy tartsa be a szabályokat. A harmadik hullám sokkal agresszívabb. Amíg a fertőzések elszigeteltek voltak, addig a zárás segített. Most már tömeges a fertőzés. A korlátozások ezeket már nem állítják meg, csak lassítják. Egyetlen orvosság van, az oltás. Ezért most minden erőnket az oltásra kell fordítani. Lesz még két–három nehéz hetünk, de a nyarunk szép, napos, vidám lesz. Készülünk arra, hogy újraindítva a közösségeket, visszakapjuk a derűs életünket – ez már csak karnyújtásnyira van.

Az iskolák újranyitásával kapcsolatban türelmet kért a tanároktól a kormányfő. Kiemelte: előrevették őket az oltási sorrendben, de tekintettel kell lenni a gyerekekre és a szülők érdekeire is.

Orbán Viktor közölte: május elején lesz több mint 4 millió vakcina. A várakozások szerint május végére, június elejére el lehet jutni a 7 millió első oltáshoz szükséges vakcinamennyiséghez. A miniszterelnök reményei szerint április végén, május elején, aki eddig regisztrált, hozzájuthat az első vakcinához.

Sopronban is folyamatos az oltás – múlt héten 650 pedagógus kapta meg az első vakcinát a kórház Várisi úti rehabilitációs intézetében kialakított oltóhelyén, emellett 3000 ember kapott még itt vakcinát. Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője húsvéthétfőn meglátogatta a Várisi úton segítő önkénteseket, és megköszönte helytállásukat, valamint részt vett a Szent Benedek Idősek Házában a húsvéti süteményosztáson.

Orbán Viktor azt ígérte: mindig egy héttel a soron következő lépés előtt tájékoztatni fogja a nyilvánosságot az újraindítás lépéseiről.

Április elsejétől Horvátországba oltási igazolvánnyal vagy negatív teszttel (PCR, illetve antigénalapú) lehet belépni. A 7 év alattiakra nem vonatkozik ez a szabály. 

Az Év Covid dolgozója: A Soproni Gyógyközpont munkatársát is díjazták az Év Covid dolgozója szavazáson. Lezárult a Duna Bónum Alapítvány közösségi voksolása, amelyen az Év Covid dolgozóit keresték. Moser-Bán Katalin, a Soproni Gyógyközpont Beszerzési és Vagyongazdálkodási Osztályának osztályvezetője, az intézmény gazdasági igazgatóhelyettese a „nem ágy mellett dolgozó” kategóriában nyerte el a kitüntető címet.

Kapcsolódó cikkek