Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Gazdasági fórum
A regionális gazdasági fórumon Győr–Moson–Sopron, Vas és Zala vármegye öt kereskedelmi és iparkamarája, valamint a soproni gazdasági élet prominens képviselői vettek részt. Fotó: Filep István

Hazahívnák az Ausztriában dolgozókat

Gazdasági fórum

| Munkatársunktól | Városi hírek

Lendületben a térség, lendületben a városunk – regionális gazdasági fórumot tartott a Nyugat-dunántúli Régió Kereskedelmi és Iparkamarák Szövetsége a sopronbánfalvi kolostorhotelben.

– Sopron a Trianon utáni évszázad során az elmúlt 5 évben fejlődött a legnagyobb mértékben – mondta a rendezvényen dr. Farkas Ciprián. A polgármester felsorolta a közelmúlt legfontosabb beruházásait: elkészült az M85-ös gyorsforgalmi út, hamarosan átadják az északnyugati elkerülőt, épül a bécsi-dombi alagút. Az új Lőver uszodával Sopron felkerült a vizes sportok világtérképére, új parkolóház működik az Árpád utcában, restaurálták a Szent Mihály-templomot, és létrehozták a Soproni Múzeumnegyedet, valamint felújították a Lenck-villát. Hazánkban elsőként városunkban épült Rendészeti Integrált Központ. Felújították a közműveket és 25 belvárosi épület homlokzatát is, az M85-ös lehajtó közelében új inkubátorház épült, mellé pedig 30 hektáros ipari park, illetve modernizálják a Soproni Szakképzési Centrum telephelyeit.

A polgármester a célokról is beszélt: munkahelyek teremtésével haza kell hívni az Ausztriában dolgozó soproniak egy részét, emellett közös cél a GYSEV-vel, hogy a Sopron–Győr-vasútvonalon kialakítsanak egy második vágányt.

A rendezvényen előadást tartott dr. Parragh László. – Sopron elképesztő módon, messze a gazdasági kapacitásai fölött teljesít, aki itt él és ismeri a várost, az pontosan tudja, hogy ez így van – mondta a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, városunk díszpolgára.

A fórumon dr. Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője hangsúlyozta: az elmúlt időszak legfontosabb eredménye, hogy bebizonyosodott, Magyarország gazdasága válságálló.

A rendezvényen Horváth Vilmos, a Soproni Kereskedelmi és Iparkamara elnöke köszöntötte a résztvevőket. A fórumon Győr–Moson–Sopron, Vas és Zala vármegye öt kereskedelmi és iparkamarája, valamint a soproni gazdaság prominens képviselői vettek részt.


Tekintse meg kvízünket!

Kapcsolódó cikkek