Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Hamarosan következik az óvodai beíratás

| Munkatársunktól | Városi hírek

Megjelent a tájékoztató az idei óvodai felvételiről – a soproni intézményekbe április 20-án, kedden, és 21-én, szerdán reggel 8-tól 18 óráig lehet személyesen beíratni a gyerekeket, illetve online is lehet jelentkezni.

Azt kérik, hogy a szülők vigyék magukkal a gyermekük és a saját személyi azonosítójukat, a lakcímkártyákat, a gyermek születési anyakönyvi kivonatát, TAJ-kártyáját. Ha valaki online jelentkezik, akkor az iratokat ráér az első óvodai napon bemutatni. A döntésről az óvodák május 21-ig értesítik a szülőket.

2021. szeptember 1-től legalább napi 4 órás óvodai nevelésre kötelezettek azok a gyerekek, akik 2021. augusztus 31-ig betöltik a harmadik évüket. Azokat, akik szeptember 1. után lesznek háromévesek, a férőhelyek függvényében folyamatosan veszik fel.

A felvételi rendjéről a sopron.hu oldalon (önkormányzat, önkormányzati intézmények, óvodák, bölcsődék menüpont alatt) lehet bővebben tájékozódni, itt található meg a körzetekhez tartozó utcajegyzék, valamint az óvodák elérhetősége is. 

Kapcsolódó cikkek