Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Hova Tovább Alapítvány
Rendszeresen tartanak fejlesztő foglalkozásokat a fiataloknak a Hova Tovább Alapítvány önkéntesei. Fotó: Filep István

Civil szervezetek Sopronért

Hova Tovább Alapítvány

| Köves Andrea | Városi hírek

Rászorulók segítése, élményprogramok szervezése, hagyományőrzés – csak pár azok közül a fontos feladatok közül, amelyeket a civilek ellátnak.

Hova tovább? Melyik gyerekes családban ne hangozna el ez a felvetés? Ám egészen másként cseng ez a kérdés a soproni Hova Tovább Alapítvány által felkarolt családokban.

15 éve alakult meg az alapítvány, amely a fogyatékkal élő kamaszok és ifjú felnőttek, illetve szüleik támogatását tűzte ki céljául. Egyre bővebbek a lehetőségeik: a mozgásterápiától kezdve a kézművességen át a zeneterápiáig széles a foglalkozások tárháza. Önkénteseik, támogatóik száma is nő, így számos tartalmas programon tudnak részt venni a családok és a fiatalok. A Hova Tovább Alapítvány báljai jelentik az év csúcspontját, ahol a fiatalok és családjaik a sok-sok támogatóval együtt kapcsolódnak ki a jótékonyság jegyében.

– Szeretnénk más civil szervezetekkel szorosabban együttműködni, illetve nemcsak az ellátottjaink fejlesztését végezni, hanem az érintett családokat még hatékonyabban segíteni – emelte ki Haász Sándor, az alapítvány elnöke. – A fiatalok szülei igazi példaképek, szükségük van arra a visszajelzésre, hogy nagyon fontos, amit csinálnak. Lényeges célkitűzésünk egy gondozóház kialakítása, amely mind a szülőknek, mind az érintett fiataloknak biztos jövőt jelentene. Nyilván mindehhez jelentős anyagi forrásokat kell mozgósítani, de bízunk abban, hogy az összefogás, a közös gondolkodás majd eredményre vezet ezzel kapcsolatban is.


Kapcsolódó cikkek