Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Hova Tovább Alapítvány
Rendszeresen tartanak fejlesztő foglalkozásokat a fiataloknak a Hova Tovább Alapítvány önkéntesei. Fotó: Filep István

Civil szervezetek Sopronért

Hova Tovább Alapítvány

| Köves Andrea | Városi hírek

Rászorulók segítése, élményprogramok szervezése, hagyományőrzés – csak pár azok közül a fontos feladatok közül, amelyeket a civilek ellátnak.

Hova tovább? Melyik gyerekes családban ne hangozna el ez a felvetés? Ám egészen másként cseng ez a kérdés a soproni Hova Tovább Alapítvány által felkarolt családokban.

15 éve alakult meg az alapítvány, amely a fogyatékkal élő kamaszok és ifjú felnőttek, illetve szüleik támogatását tűzte ki céljául. Egyre bővebbek a lehetőségeik: a mozgásterápiától kezdve a kézművességen át a zeneterápiáig széles a foglalkozások tárháza. Önkénteseik, támogatóik száma is nő, így számos tartalmas programon tudnak részt venni a családok és a fiatalok. A Hova Tovább Alapítvány báljai jelentik az év csúcspontját, ahol a fiatalok és családjaik a sok-sok támogatóval együtt kapcsolódnak ki a jótékonyság jegyében.

– Szeretnénk más civil szervezetekkel szorosabban együttműködni, illetve nemcsak az ellátottjaink fejlesztését végezni, hanem az érintett családokat még hatékonyabban segíteni – emelte ki Haász Sándor, az alapítvány elnöke. – A fiatalok szülei igazi példaképek, szükségük van arra a visszajelzésre, hogy nagyon fontos, amit csinálnak. Lényeges célkitűzésünk egy gondozóház kialakítása, amely mind a szülőknek, mind az érintett fiataloknak biztos jövőt jelentene. Nyilván mindehhez jelentős anyagi forrásokat kell mozgósítani, de bízunk abban, hogy az összefogás, a közös gondolkodás majd eredményre vezet ezzel kapcsolatban is.

Kapcsolódó cikkek

Klímaverseny a szemléletformálás jegyében

Klímaverseny a szemléletformálás jegyében

2021. 11. 29.

Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata mintegy 18.5 millió forint támogatást nyert a KEHOP-1.2.1. „Helyi klímastratégiák kidolgozása, valamint a klímatudatosságot erősítő szemléletformálás” című pályázati felhívás keretében benyújtott, „A klímatudatos Sopron városért” című projekt megvalósítására.

A várakozás fényei

A várakozás fényei

2021. 12. 01. | Huszár Judit

Már ég az első gyertya az adventi koszorún, már esténként világítanak a fények, a forralt bor illata is belengi a belvárost – megnyílt az idei adventi vásár, ezzel együtt elkezdődött az ünnepre hangolódás időszaka Sopronban.