Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Húsvét Eszterházán

Húsvét Eszterházán

| Munkatársunktól | Városi hírek

Változatos programkínálat, tojáskeresés, kézművesműhely és parktúra is várja az érdeklődőket a fertődi Esterházy-kastélyban.

Húsvétvasárnap és húsvéthétfőn, április 18-án és 19-én a franciaparkot és az angolkertet mutatják be a kastély szakemberei. „A barokk kert egykor és ma” programon az angolkert kialakulásáról, a „Tavasz ébredése” túra során a parterek és a Lés-erdő titkairól mesélnek az érdeklődőknek.

A húsvéti hétvége látványossága egy óriási nyúlszobor lesz, amit a francia parkban, az Esterházy-kávézóval szemben találnak majd a látogatók. A kávézó a húsvéti időszakban – nagypéntek és húsvéthétfő között – a múzeum nyitva tartásával egyezően 9–17 óra között lesz nyitva.

Húsvéthétfőn családi programra invitálják a látogatókat a kastélyba. 14 órától tojáskeresés indul a Pál-majorban, amit 14.30-tól kézműves foglalkozás követ. A résztvevők megismerkedhetnek a húsvéti szokásokkal.

Az egyes programokra külön regisztráció szükséges, amit április 14. (csütörtök) 16 óráig tehetnek meg az érdeklődők az info@eszterhaza.hu e-mail-címen. A parktúrák díja 1000 Ft/ fő, a húsvéthétfői családi programok térítésmenetesek. A programváltoztatás jogát a rendezvény szervezői fenntartják.

Forrás: Eszterháza Központ

Kapcsolódó cikkek

Kutyák pórázon?!

Kutyák pórázon?!

2024. 04. 17.

Több kérdés is érkezett olvasóinktól a városi kutyasétáltatással kapcsolatban – ezeknek jártunk utána.