Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Idén is lesz nyári napközi

| Huszár Judit | Városi hírek

Ezen a nyáron is a Gárdonyi általános iskolában szervezik meg a nyári napközit Sopronban.

Az ingyenes táborra nagy az igény: több mint 300 gyerek jelentkezett, közülük vannak, akik csak pár napig, mások több hétig, de sokan egész nyáron részt vesznek a programokon. 

Sopronban már hagyomány, hogy nyári napközis tábort szerveznek azoknak a gyerekeknek, akik a városban laknak. A megvalósítás az önkormányzat feladata, ebben az előző évekhez hasonlóan most is a Soproni Tankerületi Központ segíti.

– Fontosnak tartjuk, hogy az önkormányzat minden évben olyan mértékű forrást biztosít, amellyel megteremti mind a személyi, mind az anyagi feltételeit a gyermekek színvonalas, élmény- és eseménydús napközis táboroztatásának – tájékoztatta lapunkat Marek János tankerületi igazgató. – Idén – a tavalyihoz hasonlóan – a soproni Gárdonyi Géza Általános Iskolában szervezzük a napközit. Az előző években minden igénylő diáknak biztosítottuk a lehetőséget, és ezt az önkormányzattal együttműködve idén is megtesszük. Az a cél, hogy minden diáknak igazi vakációja legyen, ezért a tábor és a programokon való részvétel, az utazás, a belépőjegyek a gyermekek számára ingyenesek, a soproni önkormányzat teljes mértékben téríti ezeket a költségeket.

Idén a járványügyi helyzet miatt nehezebb dolguk van a szervezőknek, az aktuális egészségügyi előírásokat minden esetben betartják. A másfél méteres védőtávolság például befolyásolja a csoportok létszámát, illetve azt is figyelmbe kell venniük, hogy a kézműves foglalkozásokat például mekkora teremben tudják megtartani. A helyiségeket naponta többször fertőtlenítik majd.

A tervek szerint a nyári tábor június 29-től augusztus 21-ig tart, az ettől eltérő időpontokban minden iskola biztosít felügyeletet a saját tanulóinak. Az iskolákba már korábban kiküldték a jelentkezési lapokat, azokat már vissza is juttatták a szülők, azonban a később érkező jelentkezőket is igyekeznek fogadni. Több mint 300 diák vesz részt idén a programokon, a többség több hetet tölt a nyári napköziben.

Sopronban az ingyenes program mellett számtalan vállalkozás, sportegyesület, intézmény szervez nyári táborokat a legkülönbözőbb tematikákkal.

Kapcsolódó cikkek