Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Időutazás Petőfi világába
A Petőfi 200 emlékév tiszteletére vasárnap benépesült a belváros, járt a lovaskocsi, és megérkezett a Petőfi-busz is. Fotók: Filep István

A forradalmat és a vasárnapi rendezvényt sem mosta el az eső

Időutazás Petőfi világába

| Munkatársunktól | Városi hírek

A programok többségét megtartották, de fedett helyekre költöztették – vasárnap a XIX. századba utaztak a KultPetőfi résztvevői.

A Petőfi 200 emlékév tiszteletére vasárnap benépesült a belváros – a KultPetőfi rendezvénynek eredetileg 48 helyszín adott volna otthont.

– A program nagy részét megtartottuk, de sok helyszínt át kellett költöztetni a színházba, a Liszt-központba, a kapualjakba – mondta lapunknak Szekeres Kriszta, a KultPetőfi szervezője. – Az eső miatt csak egy lovaskocsi és egy lovasszekér járt, ezek még bírták, a katonai táborok kapualjakba szorultak, a légtornászok végül a második produkciójukat be tudták mutatni. Nagyra értékelem, hogy a több mint 300 közreműködőnk megérkezett és kitartott a rossz idő ellenére is.


Népszerű volt a programon a bajuszbajnokság: 38-an neveztek az öt különböző kategóriában. Kádár Ferkó fotószínházában korabeli felvételek készültek, de megérkeztek a ceglédi Kossuth-barátok, a pécsi hagyományőrzők és a szombathelyi kishuszárok is.

– Petőfinek Sopronnal való kapcsolata ma is eleven. Bő fél évet katonáskodott itt, amely időszak köztudottan nem volt egy kellemes időtöltés, de tudjuk, hogy megszerette a várost – mondta a rendezvény ünnepélyes nyitányán Tóth Éva önkormányzati képviselő. – Értékelte, felismerte Sopron kultúrvárosi minőségét. Ez a kultúrvárosi minőség ma is jelen van, hiszen elismert költőink, íróink, képzőművészeink öregbítik ezt a hírnevet.


Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek