Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Igazi májusi forgatag
Az idei Soproni Majálison megidézik a klasszikus majálisok hangulatát: lesznek finom ételek és italok, szórakoztató előadások, kézművesek, mutatványosok és vidámpark. Fotó: ST Archívum

A hagyományos Soproni Borünnep idén háromnapos lesz

Igazi májusi forgatag

| Munkatársunktól | Városi hírek

Két év kihagyás után hamarosan két olyan szabadtéri rendezvényt is tartanak Sopronban, amely a járvány előtt a városi programkínálat zászlóshajója volt. Már szervezik a majálist és a borünnepet.

A Soproni Majális idén háromnapos lesz, április 29-től május 1-ig várja az érdeklődőket. A programot a kormányzati támogatásból kialakított, a VOLT Fesztiválnak is helyet adó Lövérek fesztiváltéren rendezik meg, mindössze 100 méterre a Lövér Kempingtől. Az ingyenes minifesztiválon természetesen megidézik a klasszikus majálisok hangulatát: lesznek finom ételek és italok, szórakoztató előadások, kézművesek, mutatványosok és persze dodzsem és vidámpark. Nappal a családi programoké lesz a főszerep, az esti órákra viszont igazi fesztiválhelyszínné alakul a Lövérek: a színpadon színvonalas koncertek kezdődnek. Többek között fellép a népszerű Supernem, a Soulwave, a Kaukázus, a Bud Spencer & Terence Hill Emlékzenekar és a Bikini.


A rendezvény ideje alatt sűrűbben jár majd a Jereván-lakótelepről a Kőszegi útra tartó 12-es busz. A járat a belváros több pontján is megáll majd, a rendezvényterület mellett pedig lesznek kerékpártárolók is. A szervezőknek az a célja, hogy minél kevesebb érdeklődőnek kelljen autóval érkeznie a helyszínre. Bővebb információk a www.facebook.com/SoproniMajalis oldalon elérhetőek el.


A hagyományos Soproni Borünnep idén háromnapos lesz, május 20–22. között rendezik meg a Várkerületen. A rendezvényen természetesen a soproni boroké lesz a főszerep. A szervezők ezúttal a nagyszínpad mellett egy pódiumszínpaddal is készülnek, így mindenki megtalálhatja az érdeklődésének megfelelő helyszínt, illetve zenei kínálatot. A programokat és a pontos helyszíneket várhatóan a majálist követően hozzák nyilvánosságra. További részletekről olvashatunk a www.facebook.com/Soproni­Borunnep oldalon.


Kapcsolódó cikkek