Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Illúzió

Jegyzet

Illúzió

| Horváth Ferenc | Városi hírek

Amire több mint hetven éve nem volt példa, az most bekövetkezett. Németországban ismét tort ült az antiszemitizmus.

 Közterületeken harsogták a muszlim bevándorlók a Hamász izraeli megtámadása után, hogy „mocskos zsidók”. Hát, ideáig jutottunk. Sajnos azonban nem csak Németországban éltették a terrorakciót. A világ több nagyvárosában is utcára vonultak a muszlim bevándorlók, gyalázták Izraelt. A döbbenetet az okozta számomra, hogy mindezt megtehették. Annak ellenére, hogy például Németországban különösen érzékeny pont a zsidókérdés, de a tüntetők mégis úgy gondolták (és ebben nem tévedtek), hogy ők ezt is megtehetik – sajnos. A hivatalos Németország és meggyőződésem, hogy lakóinak elsöprő többsége (éppúgy, mint más országok más városaiban), elítélte a terrorakciót, amely azóta már valóságos háborúvá terjedt, de a történtek több, mint jelzésértékűek. A jó példát ismét Magyarország szállította, mert Budapesten nem engedélyezték a Hamászt támogató tüntetést, viszont több városban – például Sopronban – voltak csendes demonstrációk Izrael mellett, elítélve a palesztin terrortámadást.

Európában 2015 óta felfordult a világ, s bevándorlók százezrei alakítják át a helyi társadalmakat szép lassan, olykor észrevétlenül, máskor meg látványosan. Más kultúra, más értékrend, más világlátás, más vallás. Ezt pontosan tudták és tudják a befogadó országok, és azt is, hogy – történelmi példák bizonyítják – szó sincs beilleszkedésükről. Inkább élik az életüket zárt közösségeikben, saját törvényeik szerint, „elfoglalva” egy-egy város valamelyik kerületét. A mostani események (is) tűpontosan rávilágítanak a kibékíthetetlen ellentétekre. Míg a muszlimok terroristáinak és követőiknek az a céljuk, hogy elpusztítsák a zsidó államot, addig Európa Izrael szövetségese, és elítéli a Hamász és a Hezbollah véres akcióit. De ez csak egy példa a sok közül.

A nagy kérdés, hogy mikor ébred fel Európa, mikor meri kimondani, hogy gátat vet az illegális migrációnak, amelynek beláthatatlan következményeit még nem, csak a csíráit látjuk, tapasztaljuk, de már ez is túl sok. Talán az eddigi rejtőzködő, de most lángra kapó antiszemitizmus és esetenként halálos következményei felnyitják a tétova (máskor meg fröcsögő) politikusok szemét, s végre belátják, hogy önzőségük és politikai szürkevakságuk mindannyiunk életét teszi tönkre, s végre teret nyerhet a magyar álláspont, amelyet a kormányfő és kormánya következetesen képvisel immár nyolc éve. Mert a mostani körülmények között a migráns­áradat ellen nincs más megoldás, mint a határok védelme. Az persze illúzió, hogy egy csapásra minden megváltozik, de a közhangulat előbb-utóbb kikényszerítheti, hogy a különböző országok regnáló politikusai felismerjék, tévúton járnak, hogy vélt politikai érdekeiket és saját magukat is elsöpörheti az a szélsőséges áradat, amely Európa meghódítására (is) készül. 

Tekintse meg kvízünket!

Kapcsolódó cikkek