Inkubátorház – az innováció útján

| Huszár Judit

Beváltotta a reményeket – röviden így foglalták össze tapasztalataikat a soproni inkubátorházban működő cégek. Az új épületegyüttesbe még várják a beköltözőket, vannak kiadó irodák és műhelyek is.

Két évvel ezelőtt még üres volt a terület, most pedig már egyre több cég működik a soproni Innovációs és Technológiai Centrumban. Mint arról lapunkban is többször írtunk (legutóbb: „Otthonra” találtak, Soproni Téma, 2023. november 1.), elkészült az új inkubátorház, ahol tucatnyi műhely és iroda is helyet kapott.

Könnyű megközelíthetőség

A Kölly Elektro Kft. volt az első beköltöző, a cég már nyáron bérelt irodát és raktárat az épületben. – Korábban egyéni vállalkozóként dolgoztam, idén tavasszal alapítottam meg a kft.-t – mesélte Kölly Gergő tulajdonos. – Villanyszereléssel, napelemrendszerek kiépítésével foglalkozunk. Az irodát azért béreljük, mert itt látjuk el a napi feladatokat, adminisztrációt, az ügyfeleket is tudjuk fogadni. A raktár pedig maga a telephely, itt tároljuk az anyagokat. Fontos szempont volt a biztonság és a jó megközelíthetőség. Az áru az autóúton érkezik, így sokkal gyorsabban itt van, mintha Sopronba kellene eljuttatni. Az első félév tapasztalatai nagyon pozitívak.

XXI. századi irodák

A Németh Greens Kft. újrahasznosított anyagokból készít rugalmas kültéri felületeket, például sportpályák, játszóterek gumiborítását, napelemmel működő okosbútorokat, valamint magyar faanyagból játszótéri eszközöket. – Nagyon fiatalos, innovatív a csapatunk, két irodát is bérlünk, hogy mindenkinek legyen kényelmes helye, emellett kihasználjuk a raktárlehetőséget is – mondta Németh László ügyvezető–tulajdonos. – Összesen öten dolgozunk itt, négyen faipari mérnökök, illetve az irodavezető. A munkánkhoz nagyon fontos a profi infrastruktúra, ami itt adott. Most az alapok megerősítésén dolgozunk, de hosszabb távon a bővítés a célunk.

Várják az új bérlőket

Az inkubátorházban 16 műhelyegység található, ezek 84–175 négyzetméteresek. Alkalmasak gyártó, összeszerelő, élelmiszeripari vagy egyéb feldolgozóipari vállalkozások fogadására. Fontos, hogy a területen nincs forgalmi korlátozás, így a nehéz teherautók bejutása is megoldott, ráadásul közvetlenül a raktárak elé is lehet parkolni. Az épület és a parkoló akadálymentesített, felszerelték elektromosautó-töltővel is. A kétszintes épületben 13 iroda kapott helyet, ezek mind klimatizáltak. A közös helyiségeket (előadóterem, tárgyalók, vizesblokkok, konyha és étkező) természetesen használhatják a bérlők. Az épület fűtését és hűtését hőszivattyúk biztosítják, az áramellátást pedig napelemrendszer támogatja. A létesítményt a Sopron Holding Zrt. üzemelteti. Az inkubátorházban még várják az új bérlőket, erről minden információ megtalálható az itc.sopron.hu weboldalon. 

Tekintse meg kvízünket!

Betöltés…

Teljes verzió