Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Ismereteket adnak át
A Soproni TIT számtalan programot szervez, népszerűek a péntek délutáni szabadegyetemi előadásai.

Kultúra, sport, egészség – Civil szervezetek Sopronért

Ismereteket adnak át

| Köves Andrea | Városi hírek

Rászorulók segítése, élményprogramok szervezése, hagyományőrzés – csak pár azok közül a fontos feladatok közül, amelyeket a civilek ellátnak. Sorozatunkban a soproni szervezeteket mutatjuk be.

A tudomány és a kultúra újdonságainak, eredményeinek bemutatása, továbbadása, megőrzése – ezek a legfőbb célkitűzései a Soproni TIT-nek.

– A soproni egyesület szorosan kapcsolódik az országos TIT szövetséghez. Ragaszkodva az immár több mint 180 éves tradíciónkhoz ma is a tudományos ismeretterjesztést tekintjük a legfontosabb feladatunknak, azonban élünk a XXI. századi, modern ismeretterjesztési lehetőségekkel is – emelte ki Varga-Ley Szilvia, a Soproni TIT ügyvezetője.

Az önálló egyesület 2005-ös megalakulása óta szabadegyetemi előadás-sorozatokat, workshopokat, alkotóköröket, fiatal kutatók kutatási eredményeinek bemutatását, művészeti bemutatókat, tematikus nyári táborokat kínál az érdeklődőknek. A civil szervezet nagy hangsúlyt fektet nemzeti örökségünk, a helytörténet, valamint az egészségmegőrzés témakörére. Programjainak résztvevői soproni és Sopron környéki felnőttek, de az utóbbi években egyre több általános és középiskolás diákot, egyetemistát is sikerült megszólítania.

Rendezvényei szinte mindig ingyenesen látogathatók, valamint élő online közvetítésben is elérhetők. A szervezéshez és lebonyolításhoz szükséges anyagi fedezetet elsősorban pályázati forrásokból, kis hányadban vállalkozói tevékenységből teremtik meg. Előadóik a város tudományos, kulturális és oktatási intézményeinek ismert és elismert kutatói, munkatársai, a Soproni Egyetem hallgatói, de országos hírű közreműködőket is rendszeresen felkérnek. 


Kapcsolódó cikkek

Kutyák pórázon?!

Kutyák pórázon?!

2024. 04. 17.

Több kérdés is érkezett olvasóinktól a városi kutyasétáltatással kapcsolatban – ezeknek jártunk utána.