Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Képalkotó eljárások
Az orvosi konferenciára az ország számos egészségügyi intézményéből érkeztek résztvevők Fotó: Németh Péter

Képalkotó eljárások

| P. Horváth László | Városi hírek

A CT-ről, az MR-ről, a képalkotó eljárások legújabb kutatásairól, eredményeiről tanácskoztak Sopronban a 28. Ultrahang Napok résztvevői.

– Az ország különféle kórházaiból, egészségügyi intézményeiből több mint négyszázan jöttek el a háromnapos konferenciára – mondta el lapunknak dr. Ba­­ranyai Tibor, a sop­­ro­­ni ultrahang napok szervezője.

– A résztvevők megismerkedhettek többek között a legújabb CT-, MR-eljárásokkal, a kiállításon pedig ki is próbálhatták a leg­­modernebb eszközöket. Az idei tanácskozás középpontjában a szív- és koszorúér, valamint a stroke, az agy körüli területek károsodásának diagnosztizálá­sa, az onkológiai vizsgálatok, a máj, az epe, a gyomor feltérképezése állt. Mindezek mellett kiemelt figyelmet kapott a gyermekradiológiai is. A képalkotó eljárások egyre fontosabb szerepet kapnak a gyógyászatban. Meg kell jegyeznem, a korszerű eszközök a Soproni Gyógy­­köz­pont­ban is a betegek szolgálatában állnak!


Dr. Fodor Tamás polgármester köszöntőjében örömét fe­­jezte ki, hogy minden évben megrendezik Sopronban az ultrahang na­­po­­kat. Komoly eredménynek számít, hogy Magyarországon megvalósulhat egy ilyen, nemzetközi szintű konferencia. A betegek javára is vá­­­­­lik a szakmai tanácskozás, hiszen a gyógyításban résztvevők egymás munkáján keresztül értesülhetnek a szakma ku­­tatás­–fejlesztési eredményeiről. A polgármester röviden szólt a városról, a Sopronban zajló fejlesztésekről, a Modern Városok Programól.

Nőtt a rezidensek száma

Dr. Korányi László, a Soproni Gyógyközpont megbízott főigazgatója elmondta, az intézményben nőtt az ellátott betegek száma. A szakdolgozók és az orvosok létszáma továbbra is stabil. Jelenleg 210 orvos és 820 szakdolgozó látja el a betegeket. Örömteli, hogy míg tavaly 47 rezidensük volt, idén már 59-re nőtt a számuk.

Kapcsolódó cikkek