Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Keresztény közéletért
A Soproni Kálvin Kör és a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének Soproni Csoportjának idei közös ünnepségén Brummer Krisztián is felszólalt. Fotó: Filep István

Kultúra, sport, egészség – Civil szervezetek Sopronért

Keresztény közéletért

| Köves Andrea | Városi hírek

Rászorulók segítése, élményprogramok szervezése, hagyományőrzés – csak pár azok közül a fontos feladatok közül, amelyeket a civilek ellátnak. Sorozatunkban a soproni szervezeteket mutatjuk be.

A Keresztény Értelmiségiek Szövetségének Soproni Csoportja a rendszerváltás idején alakult meg, és azóta is a soproni keresztény közélet egyik meghatározó egyesülete.

A civil szervezet legfőbb célja a keresztény szellemiség terjesztése a templom falain kívül, a hétköznapokban is. Az egyesület központja Budapesten található, de mintegy hetven helyi csoportban háromezer fős tagsággal a szervezet, behálózza az egész országot.

– A soproni csoport az elsők között jött létre az országban, célja – a többi helyi szervezethez hasonlóan – a keresztény gondolatiság terjesztése rendezvények, előadások, zarándoklatok, kirándulások és a Jel című újság segítségével – fejtette ki dr. Brummer Krisztián, a KÉSZ Soproni Csoportjának elnöke.

A helyi csoport szorosan együttműködik két társszervezetével: a Soproni Kálvin Körrel és a Luther Szövetséggel. A magyar kultúra napja alkalmából tartott, közösen szervezett hagyományos rendezvényeik mára sok embert megmozgató városi ünnepséggé nőtték ki magukat. A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepén imaláncot indított útjára a megtérésért és a világ békéjéért. Mindenkit buzdítanak a bekapcsolódásra, akár tíz percre, akár órákra is, felhívásuk így szól: „Imádkozzunk közösen a békéért!”.



Legfrissebb híreink a közösségi médián:

Kapcsolódó cikkek