Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Készül a Sopron Basket
Gáspár Dávid (b2) megkezdte a munkát a játékosokkal, vigyáznak, nehogy sérülés nehezítse a felkészülést Fotó: Németh Péter

A tavalyi bajnokkal egy csoportba kerültek a lányok az Euroligában

Készül a Sopron Basket

| Rázó László | Városi hírek

Augusztus közepén a Sopron Basket is megkezdte a felkészülést a következő szezonra. A szakmai stáb már azt is tudja, hogy milyen ellenfelekkel kell megküzdeniük az Euroligában.

A Sopron Basket kerete jelentős változáson ment át a tavalyi szezonhoz képest, ugyanakkor a vezetőedző személye jelenti az állandóságot. Sőt, augusztus közepén bejelentette Török Zoltán klubvezető, hogy Gáspár Dávid meghosszabbította kontraktusát, így 2023-ig marad a csapat vezetőedzője.

Török Zoltán hangsúlyozta azt is, hogy óriási megtiszteltetés érte a Sopron Basket együttesét azzal, hogy a FIBA Europe az Euroliga sorsolásakor a két orosz sztárcsapat után közvetlenül, a második kalapba tette a klubot. Véleménye szerint ezzel az európai szövetség az elmúlt évek eredményes munkáját ismerte el.

Az online sorsoláson végül a „B” csoportba kapott besorolást a Sopron Basket, az ellenfelei a következő együttesek lesznek: UMMC Jekatyerinburg (orosz), Bourges Basket (francia), Famila Schio (olasz), TTT Riga (lett), Galatasaray (török), Basket Landes (francia), SPAR UNI Girona (spanyol).

– Kiegyensúlyozott csoportba kerültünk, amelyből az orosz Jeketyerinburg toronymagasan kiemelkedik, a többi csapat között bármilyen eredményt elképzelhetőnek tartok – nyilatkozta a sorsolás után Török Zoltán.

A felkészülésről Gáspár Dávid elmondta: délelőtt konditeremben gyakorolnak a csapattagok, délután pedig egyéni képzések, valamint egy-egy, kettő-kettő, illetve három-három elleni szituációkat gyakorolnak, egyelőre kevés kontaktussal, így vigyáznak arra, hogy nehogy sérülés nehezítse a felkészülést. 

Kapcsolódó cikkek