Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Készül az utolsó parkolószint
Az új parkolóházban 235 autó, 26 motor, illetve kerékpárok tárolására biztosítanak helyet. Fotó: Filep István

Árpád utcai parkolóház: ősztől már használhatják az autósok

Készül az utolsó parkolószint

| P. Horváth László | Városi hírek

A tervek szerint az Árpád utcában épülő parkolóházat ősztől birtokba vehetik a soproniak. Lapunk megtudta: elkészült a létesítmény utolsó előtti szintjének betonszerkezete.

– Egyre látványosabb szakaszánál tart az Árpád utcai parkolóház építése, amely kormányzati támogatással, önkormányzati forrásokkal kiegészítve valósul meg – adta hírül dr. Farkas Ciprián polgármester az elmúlt héten kedden a közösségi oldalán. – A parkolóházat ősszel vehetik birtokba a soproniak. A fejlesztés jelentős előrelépést jelent majd a belvárosi parkolóhelyek számában.

– A napokban készült el a létesítmény utolsó előtti szintjének betonszerkezete – tudtuk meg a kivitelező FÉSZ Zrt.-től. – A legfontosabb feladat most az utolsó szint, illetve a zárókoszorú megépítése. Ezt követően lehet elkezdeni a homlokzat kialakítását, valamint a belső gépészeti és villanyszerelési munkálatokat. Végül ott, ahol a gépjárművek közlekednek, műgyantaborítást terítenek a betonfelületre.

Mint arról többször beszámoltunk (legutóbb: „Kinőtt” a parkolóház, Soproni Téma, 2020. december 2.), az Árpád utcában az egyik oldalán négy, a másikon pedig ötemeletes parkolóház épül, amelyben összesen 235 autó, 26 motor, illetve kerékpárok tárolására biztosítanak helyet. A földszinten akadálymentes parkolókat is kialakítanak. A szintenként mintegy 2000 négyzetméteres alapterületű épület mellett további 4000 négyzetméteres nyílt terület is megújul, így új közösségi térrel is gazdagodik a város. A tetőn pedig – élő – zöldfelületet alakítanak ki.

Kapcsolódó cikkek