Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Kifutón a handleros diákok
Az Életre kelt képek téma ihlette idén a Handler-iskola diákjait – a divatgálán bemutatkoztak a fodrászok, kozmetikusok, női szabók és grafikusok is. Fotók: Filep István

29 éve még az iskola tornatermében tartották a divatgálát

Kifutón a handleros diákok

| Huszár Judit | Városi hírek

Több mint száz diák, fodrászok, kozmetikusok, női szabók, grafikusok gyűltek össze múlt héten a Liszt-központ második emeletén, mindenki a saját szakmájában alkotott. 27. alkalommal tartották meg a Handler divatgálát.

Tükrös asztalok, műhajak, fésűk és hajvasalók, sminkeszközök mindenfelé – nem a megszokott arcát mutatta múlt csütörtökön a Liszt-központ második emeleti előtere. Fodrász, kozmetikus, női szabó, grafikus diákok tüsténkedtek itt, a már hagyományos Handler divatgálán.


– Ez a 27. ilyen rendezvényünk, de 29 éve tartottuk az elsőt, ugyanis a koronavírus miatt kettőt ki kellett hagynunk – mondta lapunknak Kósa Éva, a SSzC Handler Nándor Technikumának igazgatója. – Amikor az első divatgálát megrendeztük, akkor nagyon sok női szabó diákunk volt, nekik találtunk ki egy megmérettetést, egyben bemutatkozási lehetőséget. Akkor még az iskola tornatermében tartottuk a rendezvényt. Később aztán bővült a kör a fodrászokkal és kozmetikusokkal, illetve át is költöztünk a Liszt-központba.


Idén a rendezvényen bemutatták a nagycenki Horváth & Lukács Galéria festményeit, így a témát az Életre kelt képek adták. A fodrászok asztalain a festmények színeivel harmonizáló műhajakat láttunk, de a sminkek árnyalataiban is visszaköszöntek a sárgás, narancsos, kékes árnyalatok.

A végzős diákok körülbelül két órát kaptak arra, hogy a helyszínen a frizurákat, sminkeket elkészítsék, majd négytagú szakértő zsűri értékelte a munkájukat.


– Egy bubifrizurát készítek, így vágok is – mesélte a helyszínen Balogh Olivér fodrász diák. – A modellt úgy sorsolták ki, az ő arcához, hajához passzoló frizurát választottam.

A rendezvényt idén is divatbemutató zárta, amikor a színpadon is megcsodálhatták a diákok alkotásait az érdeklődők, valamint a grafikus hallgatók egy performansszal is készültek. 

Szépészeti képzések: Továbbra is népszerűek a Handler-iskola szépészeti képzései, évfolyamonként közel százan tanulnak fodrásznak és kozmetikusnak. Az igazgató szerint a diákjaik megállják a helyüket a munkaerőpiacon, a szakmáik keresettek. 

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek