Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Kilencedszer innoLignum
A háromnapos rendezvényen erdészeti és faipari gépeket is bemutattak Fotó: pluzsik tamás

Idén külföldi kiállítók is érkeztek a szakvásárra

Kilencedszer innoLignum

| Pluzsik Tamás | Városi hírek

Mintegy 8500 négyzetméteres területen 80 kiállító várta az érdeklődőket az innoLignumon a Novomatic-arénában. Az erdészeti és faipari szakvásárnak komoly múltja van Sopronban, kilencedik alkalommal szervezték meg.

Az ünnepélyes megnyitón dr. Faragó Sándor köszöntötte először a megjelenteket. A Soproni Egyetem rektora nyitóbeszédében hangsúlyozta, hogy idén nemcsak hazai, hanem külföldi kiállítók is részt vesznek a vásáron. Ausztriából, Csehországból és Németországból is érkeztek szakemberek az „erdészet és faipar fővárosába”.

– Új kihívásokra új megoldásokkal kell válaszolni, új kihívások pedig vannak szép számmal – fogalmazott Ugron Ákos Gábor, a Földművelésügyi Minisztérium állami földekért felelős helyettes államtitkára, aki erdőmérnöki diplomáját a Soproni Egyetemen szerezte. – Ezek közül az egyik a klímaváltozás, a másik pedig a munkaerőhiány. Mindezek megoldására reményeink szerint ötletekkel szolgálhat ez a szakvásár.

– Sopronban az innoLignum mindig is a hagyomány és az innováció ötvözetére alapozott, ezért is olyan sikeres – hangsúlyozta a megnyitón Firtl Mátyás, Sopron és környéke országgyűlési képviselője.

– Évről évre egyre többen állítanak ki az innoLignumon, és ez a folyamat reményeink szerint tovább folytatódik, aminek őszintén örülök – tette hozzá dr. Fo­­dor Tamás polgármester, aki a megnyitót követően átadta Sopron város vásári különdíját a Pro­­fil Motor Kft. ügyvezetőjének. Király Csaba huszonöt éve foglalkozik faiparhoz kapcsolódó szerszámkereskedelemmel Sop­­ronban.

A kiállításon és szakvásáron az erdészeti és faipari gépekkel is megismerkedhettek az érdeklődők, és betekintést nyerhettek a fa különböző felhasználási módjaiba is. A kiállítók között energetikával és tüzeléstechnikával foglalkozó cégek is szerepeltek.

Kapcsolódó cikkek