Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Kinyílt a fél világ
Vendégek az egyik soproni étterem teraszán. A szabadban jobban esik az étel, mint otthon bezárva. Fotó: Filep István

Fontos, hogy rendelkezzünk védettségi igazolvánnyal

Kinyílt a fél világ

| P. Horváth László | Városi hírek

Az éttermekbe kezdenek visszatérni a vendégek, a hotelekben már megtörténtek az első foglalások, nyit a GYIK Rendezvényház, a fertőrákosi kőfejtő pedig már látogatható – derült ki lapunk körképéből. Fontos: a járványügyi szabályokat mindenhol be kell tartani!

Május elsején nyitotta meg kapuit a fertőrákosi kőfejtő és témapark, már az első napokban nagy volt az érdeklődés, több vendég érkezett. Mint arról lapunkban beszámoltunk (Folytatja a Soproni Petőfi Színház, Soproni Téma, 2021. május 5.), a kőfejtő, valamint a témapark délelőtt tíz és este hat óra között látogatható az előírásoknak megfelelően védettségi igazolvánnyal.

A Hotel Sopron az elmúlt hónapokban sem volt teljesen bezárva, folyamatosan fogadtak üzleti vendégeket, és náluk szállásolták el tavaly november–decemberben, illetve idén márciusban a női Euroliga kosárlabda-mérkőzésekre érkezett külföldi játékosokat.

– Már beérkeztek hozzánk az első foglalások, arra számítunk, hogy idén nyáron a belföldi turizmus lesz erős – mondta lapunknak ­Szarjas Tímea, a hotel vezetője. – A kollégáink folyamatosan figyelik a híreket, a jogszabályváltozásokat. Így naprakészek vagyunk, hogy mely külföldi országokból érkezhetnek hozzánk vendégek. A belépéskor pedig szigorúan ellenőrizzük, hogy a felnőttek rendelkeznek-e védettségi igazolvánnyal.

– Az emberek többsége még óvatos, jól látszik ez a hétköznapi forgalmon – emelte ki Major Vilmos, a Tercia Hubertus Étterem kereskedelmi igazgatója. – Sok étterem, hozzánk hasonlóan, emiatt még folytatja az ételkiszállítást. Azt is látjuk, hogy hiányoznak az ausztriai vendégek. Ők negatív teszttel beutazhatnak hazánkba, ugyanakkor védettségi igazolvány hiányában csak a teraszra ülhetnek le. Bízunk benne, hogy erre lesz majd megoldás, és a vendéglátós szektor esetében is véget ér a nehéz időszak, így ha óvatosan is, de visszaáll a régi életünk.

A GYIK Rendezvényház a hatályos jogszabályok felelős betartásával és betartatásával részlegesen szeretné újraindítani az életét.

– Először a terembérlőkre és a csoportokra fókuszálunk – közölte Betuker Botond szakmai vezető. – Nyáron táborokat fogadunk, és megpróbáljuk az udvar szabadtéri lehetőségeit kihasználni. A novemberi teljes leállás óta szervezzük az újrakezdést. Az elhalasztott programok őszi pótlása mellett színes kínálattal készülünk, amelyet hamarosan közzétesszük. 

Kapcsolódó cikkek