Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Könnyebb parkolás
Egyre több az autó, ezért nagy szükség volt az új parkolóra Fotó: Filep István

A Jerevánon nem csak az utak újulnak meg

Könnyebb parkolás

| P. Horváth László | Városi hírek

Mintegy négyszáz méteren újult meg a Határőr utca és a járda, emellett 39 parkolót is kialakítottak – hangzott el az elmúlt héten tartott sajtótájékoztatón.

– Tovább folytatódik Sopronban az útfelújítási program. Most olyan időket élünk, amikor van akarat, erő és szándék – mondta dr. Farkas Ciprián a Határőr utcában az elmúlt héten tartott sajtótájékoztatón. – Az út aszfaltburkolata mintegy négyszáz méteren újult meg, emellett 39 új parkoló is az itt élők rendelkezésére áll. A soproniak megérdemlik, hogy megteremtsük számukra a biztonságos közlekedés feltételeit. A parkolókra nagy szükség van, hiszen nem ritka, hogy a családok két–három személyautóval rendelkeznek. Jövőre is folytatódik a jelentős útfelújítási program. A tervek szerint a következő évben már használhatják az autósok az Árpád utcában épülő parkolóházat. Ezáltal pedig jelentősen enyhülnek a belvárosi parkolási nehézségek.

A polgármester ismét felidézte: az elmúlt időszakban megújultak a Sopronból ki- és bevezető utak, hamarosan átadják az M85-ös gyorsforgalmi utat is. A városon belül is történtek jelentős fejlesztések. A IV. László király utca, a Híd utca, a Lövér körút, valamint ezen városrész mellett megújult például az Ibolya-lakótelep belső úthálózata, de folyamatban van a Király Jenő utca korszerűsítése is.

– A Jereván 2010-ben elkezdődött és azóta is folyamatos tervezett, ütemezett fejlesztésének, felújításának újabb fontos állomása a Határőr utca felújítása és a parkolóépítés – tette hozzá Tóth Éva önkormányzati képviselő, a Jereván-lakótelep Településrészi Önkormányzatának elnöke. – Ezzel megteremtjük a kulturált, biztonságos parkolás lehetőségét, amellyel célunk a szép és egyben élhetőbb lakókörnyezet kialakítása. A Jereván városrészben tovább folytatjuk a járda- és útfelújítást, valamint a parkolóépítést.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek