Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Korábban érkeznek a gyerekeknek adható vakcinák

| Munkatársunktól | Városi hírek

– A következő másfél hónapban minden településen lesz oltási akciónap – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió műsorában. A kormányfő azt várja ettől, hogy „a 3. oltást felvevők száma rakétasebességgel lő majd ki”.

– A közbölcsesség szerint hat hónap után csökken a koronavírus elleni oltások hatása, viszont a védettség az ismétlő oltással újra 90 százalék fölé növelhető – mondta a miniszterelnök. Orbán Viktor úgy fogalmazott: a legnagyobb ajándék, amit egymásnak adhatunk, hogy beoltatjuk magunkat. Ezért újabb oltási akcióheteket hirdetnek majd meg. Mindenkit személyesen megkeres a kormány, és akinek a tudomány mostani állása szerint lejár a védettségi ideje, figyelmeztetni fogják erre. A miniszterelnök a pedagógusok beoltásáról is beszélt. Hangsúlyozta: fontosak a pedagógusok, de még fontosabbak a gyerekeink. Azt szeretnék, hogy akik a gyerekekkel foglalkoznak, vegyék fel a vakcinát.

A kormány felkérte az operatív törzset arra is, hogy vizsgálja meg, hogyan kötődjön a védettségi igazolvány érvényessége a harmadik oltáshoz – ezt már Gulyás Gergely mondta a kormányinfón. A miniszterelnökséget vezető miniszter bejelentette, hogy a tervezettnél egy héttel korábban, december 13-án érkeznek az 5–11 évesek számára adható oltások. A korosztálynak kétmillió adag vakcinát rendeltek.

Az oltási akcióhét ezen a héten is folytatódik, Sopronban is várják a Várisi úton az oltóponton azokat, akik felvennék az első, második, vagy harmadik vakcinát. Az oltópontot múlt héten megtekintette György István államtitkár, az országos oltási munkacsoport vezetője Széles Sándor megyei kormánymegbízottal és dr. Molnár Sándorral, a Soproni Gyógyközpont főigazgatójával.

December 6-tól újabb szigorításokat: látogatási és kijárási tilalmat vezetett be a Soproni Szociális Intézmény a Balfi úti és az Ikva Idősek Otthonában. A családtagoknak ezután is segítenek a kapcsolattartásban, lehetőség van az általunk biztosított tabletekkel videótelefonálásra. Továbbá mindkét intézetbe lehetséges csomagot leadni a hozzátartozóknak, rokonoknak – ennek részleteit megtalálják a soszi.hu internetes oldalon. 

Kapcsolódó cikkek