Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Korszerű világítás
Tizenegy új lámpaoszlopot telepítettek az út mellé – tudtuk meg a sajtótájékoztatón, amelyen részt vett dr. Simon István alpolgármester és Mágel Ágost, a városfejlesztési bizottság elnöke Fo

Tóth Antal utca: már működnek az új, LED-es lámpák

Korszerű világítás

| P. Horváth László | Városi hírek

Teljesen megújult a közvilágítás a Tóth Antal utcában 1 kilométer hosszan. Biztonságosabban lehet elérni az iskolát, a játszóteret, illetve a lakóparkot is úton, járdán és kerékpárúton.

– A soproniak szorgalmának és az önkormányzat hozzáállásának köszönhetően folyamatosan fejlődik a város, új létesítmények épülnek – mondta dr. Simon István alpolgármester hétfőn (április 8-án) a helyszínen tartott sajtótájékoztatón. – Megújulnak a járdák, az utak, kerékpárutak. Folyamatos a játszóterek, a parkok gondozása. Virágok borítják a várost. Ott, ahol nem teljes a közmű­ellátottság, a lakosság igényeinek megfelelően lépésről lépésre pótoljuk a hiányosságokat. Jó példa erre a Tóth Antal utca: lakossági megkeresésre, Mágel Ágost önkormányzati képviselő közbenjárására készült el a lámpák és az oszlopok cseréje – a mai kor igényeinek megfelelően, a legmodernebb LED-es technikával. Ezáltal javult az itt élők biztonságérzete is.

Mágel Ágost hozzátette, tizenegy új lámpaoszlopot telepítettek az út mellé, így a gyalogosok és a kerékpárosok biztonságosabban közlekedhetnek. A kivitelezés költsége bruttó tizenöt millió forint volt, amelyet az önkormányzat a saját költségvetéséből fedezett a lakosság biztonságának javításáért.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek

Kutyák pórázon?!

Kutyák pórázon?!

2024. 04. 17.

Több kérdés is érkezett olvasóinktól a városi kutyasétáltatással kapcsolatban – ezeknek jártunk utána.