Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Kórus Spontánusz
– Különleges érzés, amikor a közönségünk velünk énekel – vallják a Kórus Spontánusz tagjai.

Kultúra, sport, egészség: Civil szervezetek Sopronért

Kórus Spontánusz

| Köves Andrea | Városi hírek

Rászorulók segítése, élményprogramok szervezése, hagyományőrzés – csak pár azok közül a fontos feladatok közül, amelyeket a civilek ellátnak. Sorozatunkban a soproni szervezeteket mutatjuk be.

Idén ünnepli 20. születésnapját a Kórus Spontánusz, amely abból a célból alakult, hogy karácsony közeledtével utcai énekléssel örvendeztesse meg a járókelőket.

Az alkalmi éneklésből egy számtalan emlékezetes koncertet adó együttessé nőtte ki magát az elmúlt években a kórus. 2005-ben egyesületi formát öltött a társaság. Örömmel énekelnek kedvenc városuk, Sopron terein, de bizonyítottak már a grazi és rigai kórusolimpiákon, a debreceni Bartók Béla nemzetközi kórusverseny döntőinek színpadán, felvételeik pedig a Bartók rádió műsoraiban is hallhatóak.

– A közös cél a kezdet kezdete óta nem változott: saját magunk és a közönségünk örömére énekelünk – mesélte Kocsis-Holper Zoltán, a kórus alapító karnagya. – Igazi lelki feltöltődést nyújtanak számunkra a próbák, és abban bízunk, hogy ugyanezt jelenti egy-egy koncertünk a közönségnek is. Fellépéseink sok esetben interaktívak: különleges érzés, amikor a közönségünk velünk együtt énekel. Küldetésünk, hogy a fiatalabb generációkat is felkaroljuk, februárban közös koncertet szoktunk adni a középiskolák és a zeneiskola kórusaival. Sajnos a járványügyi helyzet minket is megállásra kényszerített, de hogy mennyire vágyunk a fellépésekre, arra jó példa a nyári Soproni Kórusünnep, ahova pillanatok alatt sikerült hosszabb szünet után felkészülnünk. A közönség szeretete szárnyakat adott nekünk akkor is.


Kapcsolódó cikkek